Home Personlig utveckling Är livet bara ett tivoli?

Är livet bara ett tivoli?

by Charlotta

Erfarenheter utan reflektion är bara upplevelser.

Erfarenheter med reflektion leder till utveckling.

Hur lever du ditt liv?

Vi kan inte alltid styra vad som händer och vad livet för med sig, men vi kan alltid styra hur vi reagerar på det och vad vi gör med det.

/Charlotta

9 comments

Anette 4 maj, 2015 - 10:50

Hela mitt liv har blivit en karusell sen jag blev lämnad, känner att allting bara snurrar runt runt i huvudet och i kroppen. Vet inte hur jag ska orka ta tag i det. Jag gör bara det jag måste om dagarna. Väcker dottern, ger henne frukost, får henne till skolan, tar mig själv till min skola, hämtar dottern, umgås med henne, fixar middag, leker med dottern, nattar henne och sen är nästa dag precis likadan. Känner ingen glädje efter att jag blev lämnad, saker känns inte roliga längre, känns som dem har tappat betydelse. Känns jobbigt och konstigt att inte betyda något alls för honom längre, att han inte svarar längre när jag skriver till honom, att jag är helt utsuddad ur hans liv. Ingen kommer att kunna ta hans plats,

Coachen 4 maj, 2015 - 13:42

Hej Anette!
Jag förstår att du har det jobbigt och som jag nämnt tidigare tror jag att det skulle vara bra om du tog kontakt med någon som kan hjälpa dig genom det här. Om du inte själv vet vart du ska vända dig kan du alltid börja med att prata med din husläkare eller vårdcentral, de brukar kunna remittera vidare till en lämplig samtalskontakt.
/C

Anette 4 maj, 2015 - 22:12

Finns tyvärr ingen psykolog än på min vårdcentral, den gamla har slutat och dem har inte hittat en ersättare.
Jag förstår inte att han bara har kunnat släppa mig så lätt, 🙁

Coachen 5 maj, 2015 - 09:22

Har du undersökt om det finns någon privatpraktiserande psykolog i din kommun, eller någon psykoterapeut eller liknande?

Ibland kan man inte förstå varför människor agerar som de gör och det är okej, man behöver inte förstå för att släppa och gå vidare, man behöver bara acceptera att det som hänt har hänt och att man inte kan påverka det.
/C

Anette 5 maj, 2015 - 14:32

Kan inte sluta älska honom

Coachen 5 maj, 2015 - 16:14

Det behöver du inte heller, men det du behöver göra är att acceptera att det inte kommer att bli ni två och att du måste hitta ett sätt att leva vidare utan honom. Den uppgiften blir lättare om du försöker se framåt istället för bakåt. Även om du inte kan sluta älska honom så kommer känslorna med tiden att klinga av och du kan hjälpa den processen på traven genom att inte tillåta dig själv att fokusera på honom eller lägga för mycket energi på tankar som handlar om honom.
/C

Anette 5 maj, 2015 - 20:32

Det är lättare sagt än gjort att inte tänka på honom. Han var mitt allt i 10månader, dessutom dem bästa 10 månaderna i mitt liv. Det är just det jag inte kan acceptera. Att han bara har lämnat mig :-(. Vet inte hur jag ska kunna acceptera det när jag inte alls är överens med honom att det inte fungerade mellan oss.

Marija 4 maj, 2015 - 15:51

Så himla bra ord du har. Du skall bara veta hur du har hjälpt mig vidare. Dag för dag, när saker o ting känns väldigt tufft och man tappar taget lite.. Då går jag in och läser din blogg eller något ur ditt arkiv. O genast får jag en känsla av glädje.. att inte ta livet så allvarligt och att saker o ting sker av en anledning. O du sätter det så bra på plats. Med dina texter… Har kopierat många spalter och satt in i ett word dokument. Just dom texter som jag borde fokusera på och ha i mitt huvud när saker o ting känns botten. Tusen tack för det!

Coachen 4 maj, 2015 - 17:45

Hej Marija!

Tack snälla du för dina vänliga ord och ditt fina beröm, det gör mig riktigt glad att du har den hjälpen av bloggen. Mycket av det jag skriver om bottnar på ett eller annat sätt i egna erfarenheter och aha-upplevelser och det gör det extra glädjande att någon annan kan ha nytta av det. Varmt tack för att du berättar! 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI