Home Personlig utveckling Finn din egen väg

Finn din egen väg

by Charlotta

Vilken konstig värld vi lever i där så många människor strävar efter att vara lik någon annan. Vi är alla födda unika med unika kvaliteter och förmågor och ändå lägger vi massor med energi på att passa in i konstiga mallar som ingen riktigt vet var de kommer ifrån. Du är inte skapad att passa in, du är skapad att stå ut!

För att vi alla ska kunna samsas om samma utrymme och leva tillsammans i ett fungerande samhälle så krävs det att vi till viss del anpassar oss efter varandras behov och önskemål och de gemensamma regler och lagar som gäller.

Detta betyder däremot inte att du ska se likadan ut, tänka likadant, agera likadant eller leva likadant som andra. Tvärtom, eftersom du har unika talanger, svagheter och förutsättningar så är risken ganska stor att du skapar ett sämre liv för dig själv om du försöker efterlikna någon annan, någon som skapar sitt liv efter sina förutsättningar.

En riktigt bra investering i ditt eget liv är att fundera över vad du själv mår bäst av och vad som för ditt liv framåt på ett positivt sätt och att lagra den vetskapen i ditt inre. I varje knepig situation du ställs inför kan du sedan koppla upp dig mot ditt inre vetande och stämma av ditt beslut. Att fatta livsavgörande beslut på det här sättet brukar ge mycket bättre resultat än att bara chansa eller låta dig påverkas av vad personer i din omgivning tycker. Det är också mycket lättare att stå fast vid och lita på beslut som du vet att du fattat på rätt grunder och som stärker dig som person.

/Coachen

DSC00044

Powered by Calculate Your BMI