Home Personlig utveckling Att ge är en gåva

Att ge är en gåva

by Charlotta

Vi har hört det förr; Det är saligare att giva än att taga, eller på lite modernare svenska; det är roligare att ge än att få. Det här är en sanning som fungerar på alla områden och för alla människor och jag tror att vi lite till mans emellanåt glömmer eller kanske inte riktigt förstår precis hur kraftfullt det är att ge. Hur det påverkar givaren mer än mottagaren på det mest positiva sätt, under förutsättningen att det man ger är något som mottagaren verkligen vill ha. Att ge något som inte är välkommet bara för att man själv vill ge det kan tvärtom ha rekt motsatt effekt och skapa en ganska pinsam situation.

Men idag håller vi oss till att ge det som är välkommet, och tänk bara på när man går och shoppar och kanske hittar en ny tröja eller ett par byxor och känner sig lite glad för det, men när man hittar den där perfekta presenten till någon som inte förväntar sig det så toppar det alla andra inköp. Att få ge något som verkligen hittar hem hos mottagaren och som personen i fråga inte alls hade väntat sig är bland de bästa känslor som finns.

Det fina är att det även om exemplet ovan handlar om att köpa en present, så behöver det inte alls handla om pengar när man ger. Hur roligt det än är för mottagaren att få något fint och personligt så betyder det många gånger ännu mer när någon ger av sin kärlek, sin omtanke, sin värme, sin tid eller sin ork. Inte minst att ge av sin tid och sin omtanke kan vara värt mer än guld för många i våra stressade och ensamma liv.

Det är genom att ge som vi själva får och det behöver inte kosta mer än lite tankekraft.

/Coachen

DSC01192

Powered by Calculate Your BMI