Home Personlig utveckling Att nå botten är en livsavgörande upplevelse

Att nå botten är en livsavgörande upplevelse

by Charlotta

Kanske man ser vart det är på väg och tänker att det här kommer inte att sluta väl. Kanske anar man redan på ett tidigt stadium att det kommer att gå utför, men hoppas att det inte ska bli så illa utan att återhämtningen ska gå snabbt och lätt.

Kanske försöker man ingripa och lindra fallet genom att komma med goda råd, eller uppmuntra till en förändring, och när det inte fungerar så kanske man bönar och ber för att slutligen ställa ultimatum och utfärda rena hot för att få personen att ändra riktning.

Men i slutänden kan man inte lösa någon annans problem åt dem, man kan bara ge dem stöd och vägledning i att lösa sina egna problem. Och för att se och acceptera att det finns problem som faktiskt behöver lösas så är det många gånger nödvändigt att först nå botten.

Att få lov att uppleva hur det känns att nå botten, att befinna sig på livets botten och inte kunna falla längre ner är en omtumlande upplevelse, men också en livsförändrande upplevelse. Och ibland är det precis det man behöver för att komma ur sitt invanda spår, tvingas göra ett omtag av verkligheten och kunna lyfta blicken för att se hela bilden och den nya vägen.

Den möjligheten till själslig omstart ska man aldrig missunna någon genom att försöka hindra dem från att hamna där. Man ska aldrig ta på sig ansvaret för någon annans lycka, det gynnar varken den personen eller en själv utan begränsar istället.

Det är min uppfattning att det bästa man kan göra är inte att försöka forcera sina lösningar på någon annan, hur välvilliga de än är, utan att låta personen ha sin egen process med sin egen tidsram och uppleva sitt eget skifte där personen finner en vilja och en önskan för förändring, och då, när personen själv har nått sin livsvändning och är beredd att agera, det är då man ska finnas där och ge personen stöd, kärlek och hjälp för att bygga upp sitt liv efter nya ritningar.

/Charlotta

15 comments

marie 14 mars, 2016 - 09:36

Det hade varit intressant att läsa mer om detta med livet botten men inte utifrån ett anhörig perspektiv (även om det också är jättenyttigt att läsa) utan ur ett perspektiv från den som är på botten.

Idag vaknade jag med en olustkänsla ett par gånger under natten men även när det var dags att stiga upp. Jag tänker alltid på ett inlägg du skrev för ett tag sen då, från missnöje till välmående. Att göra en lista och checka av saker för att må bättre är bland det bästa och mest konkreta tips jag läst! Det kommer jag alltid bära med mig. Tack! Kram

Charlotta 14 mars, 2016 - 10:32

Välkommen hit marie, tack för att du läser! Jag förmodar att det är Från less och hopplös till nöjd och hoppfull på 24 timmar som du tänker på, vad roligt att du gillade det. 🙂 Jag har tidigare skrivit ett inlägg om hur det är att vara på botten, Gropen heter det, är det något sådant du är ute efter, eller är det något annat du tänker på?
/C

Ann 14 mars, 2016 - 17:31

Hmm.. Möttes igår.. Fick älskar dig, saknar dig är halv utan dig.. Vi kan väl vara vänner.. Sa vi är inte ovänner men jag kommer inte vidare i livet i nuet om vi bara ska vänner.. Kommer ju alltid hoppas på oss då… Suck.. Släppte min fågel fri.. Tror han skulle känna att jag skulle låst in honom, kastat nyckeln och tappat alla fjädrar om han satsat seriöst på oss.. Han sa till mig ibland finns det Man söker framför näsan men man ser det inte.. Svarade.. Framtiden får utvisa om ditt val var rätt.. Om jag var det du sökte eller om du känner dig befriad…

IF you Love something Very much..
Let IT run free..
IF IT doesn’t return IT wasn’t meant for you..
IF IT does.. Love IT forever… ❤️❤️❤️

Charlotta 14 mars, 2016 - 17:54

Hur känns det nu Ann?
/C

Ann 14 mars, 2016 - 18:02

Att han leker med mig.. Att han försökte få mig i säng med sina ord.. Något han inte lyckades med lyckligtvis.. Vet inte.. Gått en månad kände mig så stark och nu gråter jag igen.. Han vill ha barn och han vill så mycket.. Han är en fågel. Jag lever på jorden.. Ska aldrig bli kär i en fågel igen.. Får hålla mig på jorden.. Samtidigt vet jag ju att han vet att han får mig om han kommer.. Han tar mig för givet..

Ann 14 mars, 2016 - 18:10

Hur kan man älska en vilsen fågel… Som vill genomföra allt han missat.. Jag bor som jag gör, har barn och vill åldras tryggt… Inte känna nu flyger han igen…

Charlotta 14 mars, 2016 - 18:23

Jag minns inte om jag har länkat det här inlägget till redan? Bygger relationer verkligen på kärlek?
/C

Ann 14 mars, 2016 - 18:14

Flydde smärtan med att säga vi träffas nästa liv, unga och fria.. Så kan vi älska varandra och uppleva allt vi missat detta livet.. Jag kan inte stå i skuld till det han missat detta livet.. Bara för att jag mötte nån som känner att han missat så mycket.. Jag är ju nöjd med mitt..

Kram ann

Charlotta 14 mars, 2016 - 18:24

Hans liv är hans ansvar, ditt liv är ditt ansvar. Du tar ditt ansvar, hur han gör är inte ditt ansvar.
/C

Ann 14 mars, 2016 - 18:32

Precis.. Så jag står fast vid att det är över hur smärtsamt det än är…

Kram ann

Filip 26 februari, 2021 - 19:39

Håller absolut inte med. Jag vill hävda att det är en plikt att ingripa och avstyra en person som är på väg ner mot botten. Ibland måste det ske handgripligen. Det är att verkligen ställa upp för någon. När man har avstyrt katastrofen kan man hitta alternativa vägar att gå.

Charlotta 26 februari, 2021 - 19:44

Välkommen hit Filip och tack för att du delar dina tankar.
/C

Filip 26 februari, 2021 - 20:11

Ingen orsak! Intressant ämne. Jag har två gånger rasat igenom mitt sociala skyddsnät som uppträtt mer än lovligt naivt. Nu sitter jag som 35-åring i min lägenhet med hjärnskador och mörk framtid.

Björn 2 mars, 2021 - 15:34

Hej vet inte om detta är rätt tråd för min fråga.

Om vi alla besitter ett livsavtal här på jorden, hur kan det komma sig att så många fortfarande är i fas 3 och vägrar lämna denna fas om universums svängningar och Guider är i högre faser runt planeten?
Med vänlig hälsning,
Björn

Charlotta 2 mars, 2021 - 18:11

Hej Björn, välkommen hit! Det är inte bara att välja att lämna tredje dimensionen utifrån vilja man måste också göra det energimässiga jobbet som krävs för att expandera sitt medvetande och höja sina frekvenser så man kan förankra dem i högre dimensioner. Det är något som för de flesta tar tid och kan vara både svårt och smärtsamt så det är naturligt att det tar olika lång tid för olika individer, dels beroende på hur mycket energibagage man arbetat undan och rensat bort i tidigare inkarnationer, dels beroende på hur många inkarnationer man har på jorden och dels beroende på vilka förutsättningar man lever med under denna inkarnation. Alla stiger upp så fort de är redo att göra det.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI