Home Personlig utveckling Att släppa det som har varit

Att släppa det som har varit

by Charlotta

”Getting over a painful experience is much like crossing monkey bars. You have to let go att some point in order to move forward.” – C.S. Lewis

Precis så är det, man hänger där i smärta, mellan det gamla och det nya och orkar inte ta sig framåt samtidigt som man vet att man inte kan gå bakåt. Så man hänger kvar ett tag till, tills man inser att ju längre man hänger där desto mer ont gör det, och desto svårare blir det att ta sig därifrån eftersom man liksom har stelnat i just det läget.

Det som till slut ändå får en att våga släppa ena handens grepp för ett ögonblick för att desperat svinga kroppen framåt och fatta ett nytt grepp, är ofta att man är så slut att man knappt bryr sig längre, man orkar bara inte stanna kvar på samma eländiga ställe en sekund längre, utan allting annat måste vara bättre än där man befinner sig.

Så varför vänta så länge? Varför stanna kvar i smärta och obehag längre än nödvändigt när du lika gärna kan påbörja processen med att lämna det gamla bakom dig meddetsamma? Istället för att hänga där och trötta ut dig själv med att titta bakåt och fundera över hur tråkigt det är att du inte kan gå åt det hållet, så titta framåt och börja förflytta dig ett steg i taget.

Att släppa det gamla kräver inte mer än att du verkligen bestämmer dig för att göra det, det är inte en magisk övning som du först behöver lära dig, du behöver bara fatta beslutet och genomföra det.

Det är du som bestämmer när du flyttar dina händer framåt i armgången, och på samma sätt är det du som bestämmer vilka tankar du tänker.

/Charlotta

2 comments

carin 25 september, 2016 - 14:16

Åh så bra illustrerat med bilden och texten! Precis så det är ju. Låter lätt och det är det nog delvis också precis som du skriver, bara ett beslut att fatta och ingen konstig formel som krävs. Men just monkey bars visar ju på att även om det ser lätt ut och i teorin låter lätt, så är det ju jättesvårt och kräver en viss styrka i praktiken för att klara av att svinga sig vidare. De första gångerna tenderar man att trilla eller kanske bara ta ett steg i taget och sen blir man hängande där ett tag. Hur som haver är det som du säger, mer smärtsamt att hänga kvar än att försöka röra sig framåt…Ska ha detta i åtanke när jag känner att jag klamrar mig fast vid gammalt som bara gör ont. Ett inlägg som ”väcker” hjärnan lite 🙂

Charlotta 25 september, 2016 - 14:21

Det är precis som du säger Carin, att även om formeln är enkel så krävs det en viss styrka både i beslutet och genomförandet för att lyckas. Tack för att du läser!
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI