Home Personlig utveckling Att ta ansvar

Att ta ansvar

by Charlotta

Den enda person du till hundra procent kan lita på är dig själv. Det kan låta hårt men i slutänden är det så det är. Kanske har du turen att ha någon i ditt liv som du upplever att du verkligen kan lita på och i så fall är det en gåva och en tillgång, men även en riktig vän eller nära familjemedlem kan ibland göra dig besviken även om de egentligen inte vill det.

Detta innebär att om du vill vara säker på något eller vill att något i ditt liv ska förändras så är det upp till dig själv att se till att det händer. Är du vuxen så är ditt liv och din lycka också ditt ansvar. Du kan be om hjälp och råd från andra men i slutänden är det upp till dig att se till att det händer något. Blir det inte som du hade tänkt dig så kan du inte heller skylla på någon annan utan du måste antingen acceptera situationen så som den blev, eller göra ett nytt försök att komma dit du vill. Oavsett vilket så ansvaret ditt eget.

Vid en första anblick kanske detta verkar tufft och orättvist men i själva verket är detta den största gåva du kan få, för det innebär att du själv har alla möjligheter att förändra det du inte är nöjd med. Hade ditt liv varit någon annans ansvar så hade du ju inte kunnat ändra på det utan den andra personens medgivande, men nu kan du det! Precis som ditt liv är ditt ansvar är alla andra människors liv deras ansvar. Tyvärr är det inte alla som alltid tar sitt ansvar utan en del försöker istället skjuta över sina problem på andra för att slippa att själv ta tag i dem. Det finns kanske någon som skyller sina problem på dig? Du kan självklart välja att hjälpa andra med sina problem men kom ihåg att det inte är ditt ansvar att lösa dem. Du ansvarar för ditt liv och dina problem och alla andra ansvarar för sina liv och sina problem. Med den utgångspunkten och inställningen blir livet mycket lättare för alla.

/Coachen

DSC00064

Powered by Calculate Your BMI