Home Mental träning Att ta emot nyheter om förändring

Att ta emot nyheter om förändring

by Charlotta

Det finns ett talesätt som säger att ”No news is good news.”, och jag tror det är representativ för vilket förhållningssätt många människor har till förändringar. Nyheter innebär i allmänhet att något har förändrats och en förändring betyder att man måste ta ställning till något och förmodligen anpassa sig till det.

Det spelar inte ens så stor roll om förändringen är positiv eller negativ, för bara det faktum att det är något som kommer att vara annorlunda gör att många känner ett instinktivt motstånd, en barriär som måste forceras och något nytt som man måste vänja sig vid.

Som vanligt handlar det i grund och botten om de vanor och tankemönster som man blivit bekväm med och som man finner trygghet i, och att det medför en ansträngning för hjärnan att välja nya vägar.

Kan man bara ta sig förbi det där första motståndet utan alltför mycket rabalder så visar det sig inte sällan att det som från början kändes så fel och som en besvikelse, i själva verket blev riktigt bra. Kanske till och med bättre än vad det var innan.

När man upptäcker att det värsta med nyheter och förändringar ofta är själva upptäckten av att något kommer att bli annorlunda och inte förändringen i sig, kan man spara mycket energi på att inte bli upprörd över nyheten utan istället avvakta med att avgöra hur man ställer sig till det nya tills man ser hur det blir.

Eller kanske till och med utgå från att det kommer att bli bättre istället för sämre som är den vanligaste första reaktionen. Kan man ha positiva förväntningar är halva segern redan vunnen för då får man hjälp av attraktionslagen.

Med det sagt så tänkte jag att det är lika bra att vi testar denna nya metod att förhålla sig till förändringar på en gång. I början av juli meddelade jag att det skulle komma att bli betydligt färre inlägg under semestermånaden och i praktiken har det blivit 1-2 inlägg i veckan.

Nu har vi kommit in i augusti och egentligen skulle det alltså börja dyka upp dagliga inlägg igen, men så kommer det inte att bli. Tills vidare kommer jag att fortsätta att göra inlägg i ungefär samma takt som under juli och jag kommer också att fortsätta vara ständigt närvarande i kommentarsfältet.

En del av er kanske bli besvikna av denna nyhet medan andra tycker att det räcker gott, och ytterligare några kanske tycker att det är skönt att få mer tid att smälta inläggen innan det kommer nya. Vad den första reaktionen än är så är jag säker på att det kommer att bli bra i slutänden.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI