Home Personlig utveckling Bokslut 2013 och ett nytt fräscht 2014

Bokslut 2013 och ett nytt fräscht 2014

by Charlotta

På årets sista dag är det läge att se bakåt och summera året som har gått. Vad var det som hände, vilka var de stora positiva upplevelserna och vilka var de negativa? Vilka människor kom in i ditt liv och vilka gick ut?  Vilka lärdomar gjorde du och hur utvecklades du, vad vet du eller kan du nu som du inte visste eller kunde för ett år sedan? Att reflektera över året som gått handlar inte om att frossa i det gamla utan om att dra nytta av det du upplevt, även de svåraste upplevelserna kan bli meningsfulla om du utvecklas genom dem och går ur dem som en klokare, mer ödmjuk och empatisk person än vad du var innan. Det är därför reflektionen är så viktig, för det är den som gör det meningslösa meningsfull.

Inför 2014 har vi något av ett guldläge eftersom månen är ny på nyårsnatten, det händer inte ofta och det vilar något magiskt över sammanträffandet, så det här ärsskiftet är något av en ”supernystart”. För att göra det mesta av den möjligheten så ta några minuter under dagen till att tänka igenom vad du vill att 2014 ska innehålla. Vad vill du ska hända med din karriär under året, med dina realtioner, ditt kärleksliv, i din familj, med din personliga utveckling, med din ekonomi och med din hälsa? Vilket ska vara ditt ledord för 2014 och vilka 3-4 stödord väljer du till ledordet. Ett ledord kan till exempel vara hälsa och stödorden kan då vara äta nyttigt, motionera och stressa ner. Använd ditt ledord under året när du har svårt att välja eller svårt att finna motivation och minns vad det står för och vad det är du vill uppnå.

Jag önskar er alla ett riktigt Gott Slut på 2013 och ett alldeles fantastiskt Gott Nytt 2014! Och skippa gärna fyrverkerierna, både för djuren och för miljön.

/Coachen

DSCN1957

 

Powered by Calculate Your BMI