Home Personlig utveckling Bryt ner motståndet i ditt liv och följ flödet

Bryt ner motståndet i ditt liv och följ flödet

by Charlotta

Tankar som ger dig obehagliga känslor är tankar av motstånd. Motstånd mot förändring, motstånd mot det okända, motstånd mot det som skrämmer, motstånd mot att utvecklas, motstånd mot att känna, eller något så enkelt som motstånd mot att våga ha tillit och tro det bästa.

Alla tankar som sätter upp hinder och begränsningar mellan dig och det du önskar i ditt liv är motstånd. Livet i sig är ett kontinuerligt flöde, motstånd finns inte naturligt, det finns bara för att vi människor skapar det med våra tankar. Släng ner en stor sten i en bäck och se vattnet följsamt acceptera de nya förutsättningarna och välja en annan väg.

Det är samma sak med stress, stress är också en form av motstånd och något som vi skapar själva, stress existerar inte på egen hand, stress finns bara om människor som du och jag tänker stressande tankar. Vi skapar vår egen stress, och sedan lider vi av den, ibland så mycket att vi blir sjuka.

Att leva med motstånd är en vana, ett mönster som man fastnar i och gör till en livsstil. En livsstil där allting känns svårt, där varje händelse blir ett problem, varje förändring känns som en personlig attack och där varje upplevelse på någon nivå är en besvikelse.

Men det behöver inte vara så, genom att träna sig på att välja tankar med så lite motstånd som möjligt kan man istället göra det till en livsstil att följa med flödet, att se varje händelse som en möjlighet, en välkommen skjuts på vägen, en välbehövlig spark i baken eller en hjälpsam knuff i rätt riktning.

När man lever med minimalt motstånd blir flödet i livet tydligare, och med tiden också starkare. Men inte bara det, att undvika tankar av motstånd gör dig också lugnare och tryggare, det gör steget till stress och oro väldigt mycket längre. Och utan stress och oro förbättras inte bara den psykiska hälsan utan även kroppen mår bättre.

Jag lånar några avslutande ord av Dr. Wayne W. Dyer:

“When you dance, your purpose is not to get to a certain place on the floor. It’s to enjoy each step along the way.”

Dansa med livet, protestera inte mot det!

/Charlotta

 

Powered by Calculate Your BMI