Home Personlig utveckling Det är bara du som kan laga dig

Det är bara du som kan laga dig

by Charlotta

Visst skulle man ibland önska att livet kunde fungera precis likadant i verkligheten som det gör i Hollywood-filmer. Ensam, sorgsen, deppig, och eventuellt sjuk, fattig, bostadslös, övergiven, misshandlad, arbetslös eller något annat förskräckligt och tragiskt, man eller kvinna står på den känslomässiga ruinens brant och är beredd att en gång för alla ge upp när den oväntade bekantskapen plötsligt halkar in i dennes liv på ett ödets bananskal. Efter initialt gruff och armbågande kring det egna reviret så uppstår ljuv musik när de inser att de passar i varandras liv som den saknade pusselbit de båda två omedvetet letat efter sedan urminnes tider.

När de väl insett och accepterat sin oändliga, osvikliga, livslånga och allt-uthärdande kärlek för varandra så löser sig alla deras problem som genom ett magiskt trollslag. Bostad uppstår, jobb erbjuds, pengar hittas, ensamhet, sorgsenhet och deppighet blir till svaga minnen och sjukdomar och ondska bleknar i den allmäna euforin. Och så lever de lyckliga i alla sina dagar.

För dem av er som eventuellt väntar på att hitta den personen som kan laga livet och göra så att alla problemen försvinner och allt känns bra igen, så har jag det dystra beskedet att han eller hon kommer inte förrän du har löst dina problem på egen hand. Det finns bara en människa på denna jord som kan lösa dina problem och det är du själv. Önskar du in en ny person i ditt liv för att göra detta roligare och mer tillfredsställande så är det bästa du kan göra att fokusera på att själv lösa dina problem först för då är sannolikheten oändligt mycket större att den nya personen hittar dig.

För den bistra verkligheten är den att om du trots allt skulle träffa någon medan allt är svart och eländigt så är det med all säkerhet en person vars liv är precis lika svart och eländigt som ditt eget fast med en annorlunda twist, så tillsammans får ni möjlighet att nå helt nya, aldrig tidigare skådade djup och avgrunder av elände och misär. För det är så det i allmänhet fungerar, man drar till sig det man sänder ut. Något att fundera på när du är olycklig och sitter och väntar på någon som ska komma och laga ditt liv.

/Charlotta

DSCN1956

Powered by Calculate Your BMI