Home Personlig utveckling Det du letar efter finner du

Det du letar efter finner du

by Charlotta

Så enkelt och i grunden så självklart och ändå så fruktansvärt lätt att glömma bort. Du finner inte det du vill ha utan det du letar efter, det du hittar är inte de du önskar dig och drömmer om utan det du förväntar dig att hitta.

Vi har nog alla varit med om att plötsligt en dag upptäcka saker i vår vardagliga omgivning som vi aldrig tidigare sett, och när vi förvånat frågar när de dök upp så får vi till svar att de funnits där på precis samma ställe i flera år.

Det som har förändrats är alltså inte verkligheten utan hur vi uppfattar verkligheten. Vårt fokus hade skiftat för att vi hade börjat tänka andra tankar, börjat intressera oss för något nytt som vi inte lagt energi på tidigare, och med ens ser vi saker som vi inte sett tidigare.

Du kommer inte att finna godhet i en värld som du ser som ond, för även de bästa intentionerna kommer du att misstolka som onda avsikter.

Du kommer inte att finna ditt livs kärlek om du redan har bestämt dig att det inte finns någon för dig, för du kommer inte att ge dig själv möjlighet att lära känna personen tillräckligt väl eller ens våga försöka träffa någon.

Du kommer inte att bli frisk om den hjälp du söker enbart erbjuder symptomdämpning, för hur mycket du än dämpar symptomen så finns orsaken till ohälsan kvar.

Sanningen är att du kommer inte att förändra ditt liv i något avseende om du letar efter alla sätt som det kan gå fel på, om du fokuserar på alla problem som kan uppstå och alla sätt som det skulle kunna misslyckas, istället så kommer du att få exakt det du letar efter, motgångar, problem och misslyckanden.

Så börja leta efter det du verkligen vill ha, leta efter det som känns rätt, leta efter möjligheterna och leta efter framgångarna. Då och då kommer det att dyka upp hinder längs vägen ändå, men du behöver ju i alla fall inte leta efter dem.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI