Home Personlig utveckling Det går upp och ner, och upp igen

Det går upp och ner, och upp igen

by Charlotta

Lika svårt som det är att tro att du någonsin kommer att bli glad igen när du är riktigt ledsen och eländig, precis lika säkert är det att det faktiskt kommer att hända. För det är så livet är konstruerat, som en berg-och-dal-bana, det går upp och det går ner och sedan går det upp igen. Varje gång! Även om det inte känns så vare sig när du är längst ner eller högst upp så kan du vara helt säker på att du kommer att åka upp och ner många gånger till i ditt liv. Med erfarenhet blir det lite lättare att hantera svängningarna men de kommer alltid att finnas där, ibland är de stora och ibland är de små, ibland är de lättar att komma förbi och ibland svårare.

När du är nere i en dal är det lätt att du önskar att du kunde få vara på topp hela tiden och slippa att må så dåligt som du gör när du är nere. Men hur kul skulle det egentligen vara med en berg-och-dal-bana som bara går rakt fram i samma nivå hela tiden? Det är omöjligt att tillfullo uppskatta topparna om du aldrig genomlidit några dalar. Så hur eländigt det än är på botten så innebär det att när nästa topp kommer så kommer du att kunna njuta av den ännu mer. Efterhand som du samlar på dig kunskap och erfarenhet kommer dalarna att bli mindre djupa medan topparna blir allt högre. Så på lite sikt är livets trend alltid stigande. Det kommer sig av att du blir klokare och för varje svängning och lär dig att hantera svårigheter bättre och bättre samtidigt som du lär dig njuta av glädjeämnena mer för varje gång.

Så se inte dalarna som något enbart negativt utan också som ett tillfälle att lära dig något du inte behärskade tidigare och som kommer att skjuta dig ännu högre upp på nästa topp.

/Coachen

DSCN1287

Powered by Calculate Your BMI