Home Personlig utveckling Det räcker inte att veta

Det räcker inte att veta

by Charlotta

Tanke och handling, två lika kraftfulla verktyg som inget av dem gör någon vidare nytta var för sig. Det är svårt att avgöra vilket som alternativ som egentligen är värst, tanke utan handling eller handling utan tanke, så vi kan väl helt enkelt komma överens om att det är lika illa vilket som.

Medvetenhet är ett gångbart ord nuförtiden, man ska vara medveten om den egna effekt på miljön, om förtrycket i världen, om kostens effekt på hälsan, om medias vilseledande desinformation, om sjukvårdens brister, om hur de egna valen påverkar framtiden, om hur gemenskap, kärlek och ödmjukhet är den enda vägen framåt osv. Jag säger inte emot, tvärtom håller jag med om att det är viktigt att vara medveten, faktiskt helt avgörande för både för oss själva, vår omvärld och för kommande generationer, men det räcker inte!

Medvetenhet handlar om tankar, och det är gott och väl för allting börjar i tankarna, men för att göra skillnad så krävs det handling. Att veta vad som är rätt för att göra världen till en bättre plats räcker inte, man måste agera genom att börja göra saker annorlunda för att få till stånd en verklig förändring.

Om jag tillåter mig att generalisera, ännu mer än vanligt, så kan man säga att det i denna stund finns tre sorters människor på vår jord, de som är medvetna och agerar utifrån sin medvetenhet, de som är medvetna men nöjer sig med att tänka på det, och de som ännu inte är medvetna och därför inte heller har möjligheten att agera utifrån en medvetenhet. Den enda gruppen som gör verklig skillnad och för vår värld framåt är gruppen av människor som är medvetna och som agerar, resten håller oss tillbaka.

Så länge man inte är medveten kan man inte klandras för att inte agera, men om man är medveten men lämnar handlingen åt andra så är det dags att tänka till och fundera över vad man egentligen väntar på. Världen har alla möjligheter att bli bättre, men det krävs att vi hjälps åt och att alla drar sitt strå till stacken, hur litet det än är. Att bara tänka ändrar inget, men en handling, hur liten den än är, är ett steg för världen i rätt riktning.

/Charlotta

6 comments

cissi 15 mars, 2015 - 15:46

Den del av mänskligheten som både tänker och därefter handlar är tyvärr försvinnande liten. Du har rätt i att vi skulle få en bättre värld med större engagemang och mer omtanke om varandra.

Coachen 15 mars, 2015 - 15:52

Jag delar helt din uppfattning Cissi, det kunde verkligen vara bättre på den fronten. Men samtidigt är det inte längesedan som medvetenheten var ett tämligen okänt begrepp så vi rör oss helt klart i rätt riktning, om än långsammare än vad man skulle kunna önska.
/C

Marija 15 mars, 2015 - 17:36

Hej C! Du skrev en så bra reflektion till mig inne på seperation.se. Vill verkligen tacka dig o ge dig mitt svar på det du skrev. Du anar inte vad det gjorde för mig. Har försökt hitta o söka något svar. Men dina tankar gav min ännu mer perspektiv. Du verkar vara en intressant och väldigt djup människa. Behövs det fler av 🙂

Min spalt tillbaka var mest : Charlotta! Det värmde i mitt hjärta nu när jag såg att du hade skrivit så bra spalt för mig att ha fokus på. Jag instämmer på det du har skrivit. Jag försöker nog få bekräftelse på att det är så i dem banor du har skrivit. Det är lite dem tankar jag själv suttit med.. men inte riktigt kommer underfund med. Håller med om inre demoner och en förmodligen en insikt för honom att barnet är snart på väg in i vår värld och nu börjar allvaret. En sak som jag faktiskt ej nämnt. Som kanske möjligen TROLIGEN ändrar lite i hela situationen så att säga är att han.. Tyvärr.. Bruk/missbruk,medicinskt må de nu vara något,använt sig i princip dagligen av marijuana. Vi pratar om en person som använder alla argument i dem flummigaste betingelser. Vet själv ej hur jag ska klassa denna planta förlåt mig. Man kan missbruka/bruka många lagligt klassade tabletter och dylikt med. Men åter igen. Hur pass kan detta han har brukat påverka hans sinne och logiska tänkande? Kan det vara så att han har kommit i en psykos/livskris? och att verkligheten tydligen har blivit för mycket? Eller är frågan snarare behöver han sluta upp med denna vana för att komma tillbaka till verkligheten och inse vad det är han missar med sitt liv. Inser han någonsin att detta kommer vara en stor förlust och misstag. Man kan ju hoppas på det någonstans att hans uppvaknande kommer. För mig så är hans världsbild rätt så skrämande när jag väl nu fått perspektiv. ”Illuminati, styrda av ett system som bara vill få oss att tänka i en bana, manipulerade av tv och program,chemtrails i himmlen besprutar vår värld”. Jag kommer göra allt för mitt barn. Och aldrig ta tillbaka en sån människa iaf hur mkt han vaknar en dag. Charlotta. Jobbar du som terapeut? Tusen tack. Känns så skönt i ensamheten att hitta folk som tar sin tid och ger mig lite guidade gångar. Som sagt är under 28 år. såklart man ifrågasätter mycket och spiralen med tankar går runt runt. Kramar.

Coachen 15 mars, 2015 - 19:53

Hej Marija, vad roligt att du har hittat hit och varmt tack för dina uppskattande ord!
Det är svårt att veta hur mycket han påverkas av sitt missbruk och om han kommer att vakna upp en dag eller fortsätta så här resten av livet. Det är möjligt att han har en psykos eller upplever en livskris, men det behöver inte vara så. Oavsett så gör du nog klokt i att inte räkna med honom i något avseende utan istället se det som en positiv överraskning om han skulle i något skede ta ansvar på riktigt. Nej, jag jobbar inte som terapeut utan som coach och mental tränare, men jag har en hel del egna erfarenheter och god intuitiv förmåga som hjälper mig att ofta få en ganska klar bild av vad saker och ting egentligen handlar om.
/C

Marija 15 mars, 2015 - 21:36

Ja det är ju verkligen svårt att bedöma vad det är som gör att vissa människor gör sina val på. Antingen påverkade av andras vyer och syner på livet. Eller som nu kanske under influensen av en substans,som gör att man ej tänker helt rationellt. Eller helt enkelt inte redo för ansvar o dylikt. Sorgligt när man har bild av någon så slåss den i spillror. Fast jag tror ändå saker och ting sker av en anledning.. o har en viss mening! Man kommer förmodligen starkare ut ur det på något vis. Måste bara fråga.. Allt det här med indigobarn & kristallbarn? Finns det? Eller hur ska man ta det i beaktning? Kan ju inte undgå att det låter väldigt filosofiskt och intressant. Superbra sida. Läser o läser!!

Coachen 15 mars, 2015 - 21:46

Kristallbarn och indigobarn är esoteriska teorier och var och en får själv avgöra vad man tror och tycker om det. Här kan du läsa mer om kristallbarn och indigobarn: http://www.auratransformation.se/auraKrystal.htm
Tack för berömmet, roligt att du tycker det är intessant.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI