Home Personlig utveckling Dina sår och skador är också dina att läka

Dina sår och skador är också dina att läka

by Charlotta

Ensam, sorgsen, deppig, sjuk, fattig, bostadslös, övergiven, illa behandlad, arbetslös och nedbruten man eller kvinna, står på den känslomässiga ruinens brant och är beredd att en gång för alla ge upp, när den oväntade bekantskapen plötsligt halkar in i vederbörandes liv på ett ödets bananskal.

Efter initialt gruff och armbågande kring det egna reviret så uppstår ljuv musik när de inser att de passar i varandras liv som den saknade pusselbit som de båda två omedvetet letat efter sedan urminnes tider.

När de väl insett och accepterat sin oändliga, lojala, livslånga och allt-uthärdande kärlek för varandra så löser sig alla deras problem som genom ett magiskt trollslag. Bostad uppstår, jobb erbjuds, pengar hittas, ensamhet, sorgsenhet och deppighet blir till svaga minnen och sjukdomar och ondska bleknar i den allmäna euforin. Och så lever de lyckliga i alla sina dagar.

Det är så Hollywood har lärt oss att livet ska fungera, men verkligheten ser oftast helt annorlunda ut. Det är inte många människor som orkar med att ta sig an någon annans tunga och osorterade bagage. Så det bästa man kan göra är att sortera och rensa upp först på egen hand innan man ställer in siktet på att hitta en partner.

Om någon av er där ute eventuellt väntar på att hitta den personen som kan laga livet och göra så att alla problemen försvinner och allt känns bra igen, så har jag alltså det dystra beskedet att han eller hon sannolikt inte kommer förrän du har löst dina problem på egen hand.

Det finns bara en människa på denna jord som på allvar kan läka dig och det är du själv. Önskar du in en ny person i ditt liv för att göra livet roligare och mer tillfredsställande så är det bästa du kan göra att fokusera på att själv lösa dina egna problem först, för då är chansen väldigt mycket större att den nya personen både hittar dig och väljer dig.

Om du trots allt skulle träffa någon medan allt känns eländigt så är det med stor sannolikhet en person vars liv är precis lika eländigt som ditt eget fast med en annorlunda twist. Tillsammans får ni då möjlighet att nå helt nya, aldrig tidigare skådade djup och avgrunder av elände.

För det är så det i allmänhet fungerar, man drar till sig det man sänder ut. Något att fundera på om du är olycklig och sitter och väntar på någon som ska komma och laga ditt liv.

/Charlotta

15 comments

Ullizz 10 augusti, 2016 - 10:53

Oj så bra skrivet och stämmer precis med hur jag tänkte och kände för några år sen.. Vilket såklart ledde till en väldigt destruktiv relation. Håller på att lagar mig själv nu, och har kommit en bra bit men det finns så mycket kvar.. Hade behövt den här bloggen tidigare i livet.. Men glad att jag hittat den nu. Tack för att du skriver så bra! ?

Charlotta 10 augusti, 2016 - 13:08

Tack för att du läser och delar med dig Ullizz. Härligt att höra att dina erfarenheter har lett till insikter och att du använder dig av dem nu. 🙂
/C

Monica 10 augusti, 2016 - 11:46

Tack ? behövde dessa ord precis nu!
Monica

Charlotta 10 augusti, 2016 - 12:58

Välkommen hit Monica! Roligt att du har nytta av texten. 🙂
/C

Hanna 10 augusti, 2016 - 19:45

Så sant som det är skrivet, är just nu i funderingen om mannen är den rätte? Det är vi för 3:e gången på 40 år. Skall det bli vi denna gång? Ångesten dyker upp i bland, är det mitt kontrollbehov? Förstår i n g e n t i n g ibland, tolkar, undersöker. Kanske det är bara att släppa taget om all. Livet alltså. Så jag går ut i skogen på promenad och andas. Känner efter vad jag vill. Vad vill jag? Jo, vara lycklig, här och nu. Blir jag det med honom. Han med bagaget, fast på ett annat sätt än jag. Men så vi skrattar ihop, talar samma språk, trivs ihop, förstår varandra så där på djupet….men våra ryggsäckar dyker upp då och då….Hm? Tänk om man visste …

Hanna 10 augusti, 2016 - 19:52

Fast jag satt inte och väntade på att någon skulle komma och göra mig hel och glad. Han bara dök upp för jag visste jag måste laga mig själv. Så vi får se….vad jag behöver?

Charlotta 10 augusti, 2016 - 20:12

Ja, ibland kan det vara svårt att reda ut vad som är vad. Kanske det hjälper att ta reda på vad du vill med ditt liv, vilka visioner du har, vad du vill uppnå, och så jämföra med hur han ser sin framtid, och inte minst er framtid tillsammans?
/C

S 10 augusti, 2016 - 22:17

Hej,

Läser ofta dina inlägg, en del flera gånger. Du skriver så klokt och det kan vara både tröstande samt stöttande. Tack! S

Charlotta 10 augusti, 2016 - 22:30

Tack S, vad roligt att läsa att du har glädje av det jag skriver. Välkommen hit och tack för att du läser. 🙂
/C

Anette 11 augusti, 2016 - 09:03

Detta låter som mig.
Att jag tror att någon kille kan laga det som är trasigt i mitt liv.

Charlotta 11 augusti, 2016 - 09:23

Hej Anette, vad tråkigt att höra att du fortfarande är kvar i de tankarna. Kan du alls börja acceptera att det är du själv som måste laga det som är trasigt?
/C

Anette 11 augusti, 2016 - 11:36

Jag vet att det är jag som måste göra det

Charlotta 11 augusti, 2016 - 11:41

Det är en bra början.
/C

Anette 12 augusti, 2016 - 12:23

Frågan är bara hur jag ska börja?

Charlotta 12 augusti, 2016 - 12:35

Börja med att ändra på det du inte är nöjd med.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI