Home Personlig utveckling Ditt liv – ditt ansvar

Ditt liv – ditt ansvar

by Charlotta

Den bistra verkligheten är att den enda person som alltid prioriterar dig och som du alltid kan lita fullständigt på är du själv. Kanske har du turen att ha någon i ditt liv som du upplever att du verkligen kan lita på och i så fall är det en gåva och en tillgång, men även en riktig vän eller nära familjemedlem kan ibland göra dig besviken även om de egentligen inte vill det helt enkelt för att de tar hänsyn till sina egna önskemål och behov.

Detta innebär att om du vill vara säker på att något blir gjort eller vill att något i ditt liv ska förändras så är det upp till dig själv att se till att det händer. Ditt liv och din lycka är också ditt ansvar. Du kan be om hjälp och råd från andra men i det är ändå alltid ditt eget ansvar att det blir så som du vill, och blir det inte som du hade tänkt dig så kan du inte skylla på någon annan utan du måste antingen acceptera situationen så som den blev, eller göra ett nytt försök att komma dit du vill. Oavsett vilket så ansvaret ditt eget.

Vid en första tanke kanske detta verkar orimligt och orättvist men i själva verket är det den största gåva du kan få, för det innebär att du själv har alla möjligheter att förändra det du inte är nöjd med. Hade ditt liv varit någon annans ansvar så hade du ju inte kunnat ändra på det utan den andra personens medgivande, men nu är det ditt eget ansvar och det är du som har makten! Precis som att ditt liv är ditt ansvar så är alla andra människors liv deras ansvar.

Tyvärr är det inte alla som alltid tar sitt ansvar utan en del försöker istället skjuta över sina problem på andra för att slippa att själv ta tag i dem, det är ju så mycket enklare att skylla någon annan för att livet inte blev som man hade tänkt sig. Det finns kanske någon som skyller sina problem på dig? Det kan du inte hindra dem från att göra, men du kan hindra dig själv från att ta på dig deras ansvar. Du kan självklart välja att hjälpa andra med sina problem men kom ihåg att det inte är ditt ansvar att lösa dem. Du ansvarar för ditt liv och dina problem och alla andra ansvarar för sina liv och sina problem. Med den utgångspunkten och inställningen blir livet mycket lättare för alla.

/Coachen

DSC01298

 

Powered by Calculate Your BMI