Home Mental träning Du kan alltid hitta något som är fel

Du kan alltid hitta något som är fel

by Charlotta

Om du vill hitta något i ditt liv som är fel eller dåligt så kommer du att göra det. Jag kan garantera dig, och alla andra människor, att om du letar fel hos dig själv eller i ditt liv så kommer du också att hitta fel, alltid, varje gång du letar, utan undantag.

Det finns nämligen inga felfria liv. Oavsett dina omständigheter, oavsett om du lever ett i andras ögon svårt liv eller ett priviligierat liv, oavsett hur lyckat och perfekt det ser ut från utsidan, så kommer du alltid att kunna hitta massor med fel och problem.

Vilka tankar du tänker om ditt liv beror inte på hur bra livet är, utan det beror på vilka tankar du är van vid att tänka. Tankar följer mönster och att bryta mönster tar kraft, tid och målmedvetenhet, medan det inte kräver någon ansträngning alls att fortsätta följa invanda mönster.

Du kan välja att leta efter fel eller så kan du välja att leta efter rätt. Gör du det till en vana att leta efter fel så kommer du att lyckas varje gång och du kommer snart att bli väldigt bra på det. Så bra att du till slut bara letar efter fel och inte ens noterar det som är rätt, än mindre uppskattar det och värdesätter det.

Grejen är att detsamma gäller om du väljer att leta efter rätt. Gör du det till en vana att leta rätt kommer du snart att bli så bra på det att du inte längre lägger någon vikt vid det som är fel utan bara fokuserar på allt som är rätt, allt som känns bra, som gör dig glad, hoppfull, inspirerad och tacksam.

Var så säker, du kommer att finna det du letar efter och du kommer att bli bra på det. Så innan du blir alltför bra på något som du kanske inte vill vara bra på kan det vara klokt att göra ett aktivt val av vad du faktiskt lägger energi på att leta efter.

Har du insett att du redan är extremt skicklig på att hitta fel och inte fullt lika bra på att uppmärksamma det som är bra? Ingen fara, det går att ändra på. Första steget är att bli medveten och det steget tog du just. Resten av stegen handlar om att fortsätta att vara medveten och börja välja andra tankar.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI