Home Personlig utveckling Ensam är stark, eller?

Ensam är stark, eller?

by Charlotta

Ur Arkivet:

Ofta är det något du har fundera på länge, något som du gått och burit på och försökt trycka ner eller gömma undan medan du väntat på att det ska försvinna av sig själv eller att du helt enkelt ska glömma bort det. Men hur mycket du än biter ihop och låtsas att allt är bra så är det inte bra och någonstans börjar du inse att det blir inte bra, inte av sig själv och inte om du inte gör något åt det. Men vad ska du göra?

Det svåraste av allt är många gånger att våga erkänna för sig själv att allt inte är bra. Först när du har erkänt det för dig själv har du möjligheten att prata med någon annan om det. För ibland är det så att du inte kan fixa vissa problem på egen hand utan du behöver hjälp. Att inse att du behöver hjälp och att våga be om det är en styrka och inte en svaghet. Svagheten ligger i att inte våga eller orka se problemen men när du väl tar tag i dem för att göra något åt dem, det är då du visar din verkliga styrka.

Kanske räcker det med att någon vill lyssna när du berättar, ibland är det all hjälp som behövs. Bara att du får berätta får någon annan som verkligen lyssnar och hör vad du säger kan räcka för att det ska kännas bättre och för att du ska komma till insikt om hur du ska gå vidare. Eller att du kanske hör berättas om eller läser om hur någon i en liknande situation gjorde för att komma vidare och må bättre. Eller så behöver du kanske mer, någon som kan hjälpa till att bena ut situationen när allting känns rörigt och omöjligt att överblicka. Att få berätta för någon annan och sedan höra den personen beskriva situationen med sina egna ord kan göra det mycket lättare att se vad du behöver göra för att situationen ska vända åt rätt håll, eller kanske behöver du någon som kan komma med förslag och ge råd om hur du ska tänka och göra för att komma ur din jobbiga situation.

Vad det än är du behöver så börjar det alltid med att du måste våga ta steget att uppmärksamma problemet och be om hjälp. Det kan kännas svårt och motigt och det krävs både mod och styrka, men det är absolut värt det, du är absolut värd det, och när du väl har brutit tystnaden så har du gjort det svåraste!

/Charlotta

2 comments

Marija 29 augusti, 2015 - 10:27

Mycket inspirerande inlägg och sant =) Tack för dina tankar och ord. Som vanligt ger dem en en hjälp på traven i vardagen. Med en påminnelse om att ej glömma bort dig själv och dem som finns runt om dig i vardagen och ger dig positiv energi. Du är ju faktiskt en av dem som gör en skillnad för någon, och det är mycket stort att göra. mvh.

Coachen 29 augusti, 2015 - 10:36

Tack för din vänliga och omtänksamma kommentar Marija! 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI