Home Personlig utveckling Faran med att försöka

Faran med att försöka

by Charlotta

Om du verklien vill lyckas med något så säg aldrig att du ska försöka för då säger du indirekt att det du ska göra är så svårt att du förmodligen inte kommer att lyckas. Säger du att du ska försöka har du talat om för dig själv att det inte kommer att gå.

Dessutom ger du dig själv en utväg som du i det här läget inte borde vilja ha eftersom den markant ökar risken för att du kommer att ge upp vid första motgång, eller inte ens bry dig om att göra ditt bästa eftersom du bestämt dig för att det är för svårt.

Istället för att säga till dig själv att du ska försöka, så säg till dig själv att det är så här jag ska göra för att lyckas. Meningsbyggnadsmässigt är det en hårfin skillnad, men för hjärnan är det en milsvid skillnad.

Att tänka att du ska försöka är tyvärr ett väldigt bra sätt att planera för att misslyckas. Men om du istället intalar dig att du ska nå ditt mål oavsett vad som krävs, så blir det lättare att ha tålamod och jobba vidare även om du stöter på motgångar, för då är det underförstått att det kommer att fungera och att det bara är en fråga om att hitta rätt väg samt mer tid och anstränging.

Det här resonemanget gäller i alla lägen där man är frestad att säga att man ska försöka. Hjärnan tror på det du säger och tänker, så se till att du säger och tänker rätt saker så du inte lägger krokben för dig själv.

/Charlotta

5 comments

H 6 maj, 2018 - 15:19

Hej,ordet försöka säger jag jämt… tänker aldrig på vad det innebär 🙂

Charlotta 6 maj, 2018 - 15:33

Se där ja! 🙂 Kanske något att överväga att ändra på?
/C

H 6 maj, 2018 - 17:34

Ja jag ska tänka på det 🙂 tänk att ord kan göra så mycket och ha samband i det vi gör.

Ella 6 maj, 2018 - 21:59

Nu SKA jag sova hela natten och vara pigg och utvilad i morgon bitti 😊

Charlotta 7 maj, 2018 - 09:14

Precis så! 😀 Hoppas du sov gott.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI