Home Personlig utveckling Fars Dag, Mors Dag, Systers Dag, Brors Dag

Fars Dag, Mors Dag, Systers Dag, Brors Dag

by Charlotta

Allt fler av årets dagar förknippas med någon sorts firande, ibland kan det kanske kännas lite överdrivet med allt som ska uppmärksammas och firas, men andra gånger kan det kännas väldigt meningsfullt. Framför allt när det är högtider som påminner oss att bättre uppskatta varandra och ta till vara på våra närmaste.

Två väl inarbetade högtidsdagar är Fars Dag som snart stundar och Mors Dag som infaller sista söndagen i maj. För dem som har sina föräldrar i livet innebär det ofta en trevlig söndagmiddag i föräldrahemmet eller kanske på restaurang och en liten present eller blomma, och för dem som har sina föräldrar på andra sidan kanske det innebär ett besök på kyrkogården eller ett tänt ljus hemma och en extra tanke. Oavsett vilket så ger det oss möjlighet att stanna upp och känna efter hur mycket vi uppskattar och värdesätter våra närmaste i detta livet och nästa, något som är välbehövligt i våra snabba och ofta materialistiska liv.

Så eftersom livet ofta består av fler viktiga personer än Mammor och Pappor så föreslår jag att vi inför några dagar till när vi kan visa våra närmaste uppskattning och minnas dem som vi inte längre ser hos oss. Sedan länge finns det redan en Barnens Dag som infaller den 13 maj, så varför inte göra något trevligt av den och fira de barn man har fått och minnas de barn man haft. Dessutom tycker jag vi behöver en Brors Dag som får infalla den 13 oktober och en Systers Dag som vi bestämmer till den 13 april. Olika månader men samma datum så blir det lätt att komma ihåg.

Så alla ni som har bröder i detta livet eller nästa, idag är det deras dag. Uppmärksamma dem med en extra tanke, ett telefonsamtal, en fika eller en blomma och tala om för dem hur viktiga de är i era liv.

/Coachen

DSC01493

Powered by Calculate Your BMI