Home Personlig utveckling Fastna inte i det som varit

Fastna inte i det som varit

by Charlotta

Vem skulle du vara och vilket liv skulle du skapa för dig själv, om du vaknade imorgon och upptäckte att ditt förflutna var utraderat, att allt det som är du och som du varit med om var borta och att du var tvungen att uppfinna dig själv på nytt?

Vilket liv skulle du vilja leva, vilken person skulle du vilja vara, vilka egenskaper skulle du vilja ha, vad skulle du vilja göra med ditt liv, vilka vänner skulle vilja omge dig med och hur skulle du vilja leva?

Det är naturligtvis bara ett tankeexperiment att kunna radera sitt förflutna, den möjligheten har vi i allmänhet inte och till största del är det något att vara tacksam för, men det där med att uppfinna sig själv på nytt är faktiskt inte bara fria fantasier utan till viss del möjligt.

Var du har varit och där du är idag är inte avgörande för var du kan befinna dig imorgon. Vem du har varit och vem du är idag bestämmer inte vem du kan bli imorgon.

Det går inte över en natt att ändra sitt liv, men det går över en natt att bestämma sig för att förändra sig själv och sitt liv. Varje morgon du vaknar har du möjligheten att välja annorlunda, att välja nytt. I vissa fall ser du resultat ganska snabbt, i andra fall tar det längre tid, men du har alltid möjlighet att välja en ny väg om du inte är nöjd med den gamla.

Dina begränsningar bestäms inte av din bakgrund utan av vilka tankar du vågar tänka. Din framtid bestäms inte av vad du har gjort tidigare utan av vad du är beredd att göra från och med nu och framåt.

Dina möjligheter bestäms inte av vad andra har lyckats med eller misslyckats med utan av hur stor din egen drivkraft är, hur gärna du vill något annat än det du redan har och hur mycket du är beredd att kämpa för det.

Din väg är din egen och den startar på nytt varje morgon du slår upp ögonen. Väljer du samma väg som igår eller väljer du en ny väg? Makten att välja är din, lämna den inte outnyttjad.

/Charlotta

4 comments

Majsan 23 mars, 2017 - 15:10

Tack Charlotta, håller fullkomligt med dig. Tyvärr har jag inte hälsan kvar…troligen blir jag lite bättre med åren men den tiden är tyvärr förbi. Ni som fortfarande har makten att leva…ta för jössenamn chansen medan du har den. Den kan försvinna snabbt…

Charlotta 23 mars, 2017 - 17:52

Så länge det finns liv finns det hopp Majsan, ge inte upp om att hitta tillbaka till hälsa och välmående. ❤️
/C

Majsan 25 mars, 2017 - 16:20

Tack Charlotta! Ger upp gör jag aldrig…men mår så väldigt mycket bättre av att acceptera att det är så här som livet ser ut nu och gör det bästa av varje enskild dag. Det finns lycka även i de små sakerna…nu ska jag ut och njuta i solen🌞 ha en fin helg💜

Charlotta 25 mars, 2017 - 19:18

Tack detsamma!
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI