Home Personlig utveckling Fem vägar till att öppna hjärtat

Fem vägar till att öppna hjärtat

by Charlotta

Har du en skyddande mur kring ditt hjärta? Ett försvar som du, medvetet eller omedvetet, ägnat lång tid och mycket jobb åt att bygga upp, för att försäkra dig om att du inte ska bli sårad igen?

Hur känns den där muren egentligen? Hur känns det på insidan av muren, där du befinner dig? En mur kring hjärtat stänger förvisso ute det mesta som kan skada, men det stänger också ute allting annat.

Istället för att lägga din kraft på att hålla muren i gott skick så kanske det är bättre att lägga den på att lära dig hantera besvikelse och motgångar? Att räkna med att de kommer, men också vara trygg i att du kommer att komma över dem.

När du väl bestämt dig för att riva den där muren så behöver du göra det på samma sätt som du byggde upp den, sten för sten, en bit i taget.

Här är fem vägar att gå för att påbörja nedmonteringen:

  1. Medvetenhet: Att vara medveten om sig själv och sin omvärld kan tyckas självklart, men det är i själva verket högst ovanligt, i alla fall medvetande på en högre nivå. Att inte bara se hur situationer ser ut, utan förstå varför de är så, varför de måste vara så, att allting har ett syfte och fyller en funktion och att vi alla är viktiga spelare i skeendet.
  2. Tacksamhet: Tacksamhet kan inte fejkas, man kan säga att man är tacksam men om man inte verkligen menar det så känns det i hela kroppen att det inte är sant. På samma sätt känns det i hela kroppen när man känner tacksamhet och faktiskt menar det. På ett ögonblick kliver rakt in i ett fantastiskt flöde av energi som gör att man blir delaktig och känner sig hemma, och allting känns meningsfullt.
  3. Förlåtelse: Förlåtelsen kommer ofta som en naturlig fortsättning på medvetenhet och tacksamhet. När man förstår varför, ser den större bilden och kan vara tacksam för sin egen del i den så är det enkelt att förlåta. I slutänden är vi alla ett och detsamma, och den som gör dig störst skada kan visa sig vara din främsta läromästare.
  4. Naturen: Att återerövra vår självklara och nödvändiga koppling till naturen är kanske den viktigaste uppgiften vi har i vår tidsålder. Naturen finns inte där för vår bekvämlighet, för vår konsumtion eller för vårt nöjes skull. Vi är en del av naturen och naturen är en del av oss, den delen som handlar om både vår fysiska och psykiska hälsa och vår överlevnad.
  5. Eteriska oljor: Eteriska oljor har stor kapacitet både när det gäller vår fysiska hälsa och vårt psykiska välmående. För att riva hjärtats murar och våga släppa in livet är oljor som Citronmeliss, Ros och Ylang Ylang till speciellt stor hjälp.

Världen väntar på dig, att du ska våga och vilja släppa in den och vara en del av den, men den väntar inte hur länge som helst.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI