Home Personlig utveckling Finn din egen väg

Finn din egen väg

by Charlotta

Ur Arkivet:

Vilken konstig värld vi lever i där så många människor strävar efter att vara lik någon annan. Vi är alla födda unika med unika kvaliteter och förmågor och ändå lägger vi massor med energi på att passa in i konstiga mallar som ingen riktigt vet var de kommer ifrån. Du är inte skapad att passa in, du är skapad att sticka ut!

För att vi alla ska kunna samsas om samma utrymme och leva tillsammans i ett fungerande samhälle så krävs det att vi tar hänsyn tillvarandra och till viss del anpassar oss efter varandras behov och önskemål och de gemensamma regler och lagar som gäller. Det betyder däremot inte att du ska se likadan ut, tänka likadant, agera likadant eller leva likadant som andra. Tvärtom, eftersom du har unika talanger, svagheter och förutsättningar så är risken ganska stor att du skapar ett sämre liv för dig själv om du försöker efterlikna någon annan, någon som skapar sitt liv efter sina förutsättningar.

En riktigt bra investering i ditt eget liv är att fundera över vad du själv mår bäst av och vad som för ditt liv framåt på ett positivt sätt och att lagra den vetskapen i ditt inre. I varje knepig situation du ställs inför kan du sedan koppla upp dig mot ditt inre vetande och stämma av ditt beslut. Att fatta livsavgörande beslut på det här sättet brukar ge mycket bättre resultat än att bara chansa eller låta dig påverkas av vad personer i din omgivning tycker. Det är också mycket lättare att stå fast vid och lita på beslut som du vet att du fattat på rätt grunder och som stärker dig som person.

/Charlotta

5 comments

Charlotta 22 februari, 2020 - 09:17

Om man inte vet vad man mår bra av och vad som för en framåt i livet då? Ingenstans hittar jag hjälp att ta reda på det, överallt sägs det att det vet man innerst inne, känn efter vad som känns rätt i hjärtat, följ de inre värderingarna, men i mig är det tomt? Jag kan inte känna något av det. Har provat SÅ mkt i livet men aldrig funnit något som känns ”äkta” eller bra. Jag har mediterat, praktiserat mindfulness, gått i samtalsterapi bla men hittar inte vad som är jag ändå? Detta gör som sagt att jag har svårt att ta beslut, det mesta blir fel och jag blir bara mer och mer olycklig och förtvivlad. Hur tänker du om detta?

Charlotta 22 februari, 2020 - 10:52

Hej Charlotta, välkommen hit! Det du beskriver låter som att det finns någon sorts blockering som hindrar dig från att komma i kontakt med den sidan av dig själv. Den sortens blockeringar kan bero på flera olika saker men det finns två orsaker som är vanligare, det ena är att man i detta livet är uppvuxen och fostrad in i en kultur som inte tillåter det och det andra är att man har uppelvelser från tidigare liv som gör att man inte vill kännas vid den själsliga delen av sig själv. När det gäller blockeringar som härstammar från detta livet har de ofta sitt ursprung i stark religiös övertygelse eller stark vetenskapistisk övertygelse.

I det första fallet får man lära sig att all kontakt med Gud måste ske genom prästerskapet och om man själv upplever någon form av kontakt, närvaro eller insikter så är det djävulen eller demoner som försöker locka en på avvägar. I det andra fallet får man lära sig att det inte finns någoting esoteriskt överhuvudtaget och det enda som existerar är det fysiska som vi kan se och röra vid, om man då upplever att man får budskap eller har ett högre jag så betyder det att man har vanföreställningar och är psykiskt sjuk. I båda dessa fallen är det en naturlig reaktion att hålla hela den esoteriska världen så långt bort som möjligt från sig själv av rädsla och ren självbevarelsedrift. Denna reaktion kan sitta så djupt rotad att man inte ens är medveten om den, man kan vilja få kontakt med sin intuition och sitt högre jag men man lyckas inte för att man satt upp ett omedvetet skydd.

När det gäller blockeringar som härstammar från tidigare liv finns det många mörka epoker i människans historia där så kallade kättare, häxor och kloka gummor brändes på bål för sina kunskaper och förmågor. Alla människor upplever vid något tillfälle en inkarnation av den typen och har därför själsliga erfarenheter av att vara förföljd, hatad och kanske dödad för att de erkände och levde efter sin själskunskap. Det är tämligen vanligt att bära med sig blockeringar från den typen av liv som gör att man inte har full tillgång till den delen av sin person, även det av rädsla och självbevarelsedrift. På något plan är man fullständigt övertygad om att det medför plåga och livsfara om man ens närmar sig tanken på att man har ett högre jag som kan vägleda en genom livet, och när tankarna ändå går dit ser energimässiga blockeringar till att man inte har möjlighet att nå fram, allt för att skydda livet.

Ibland kan det räcka med att bli medveten om att man har något av den här typen i sin bakgrund för att man ska kunna börja montera ner murar på egen hand genom till exempel meditation och affirmationer. Andra gånger behöver man ta hjälp av någon som arbetar med energier och kan lösa upp och rensa bort blockeringarna åt en. Om du vill ta hjälp skulle jag i första hand överväga ett skickligt medium, men också olika typer av healing och Body Code-terapi. Tänk på att alltid välja någon som har goda referenser. I vanliga fall skulle jag också säga att det är viktigt att personen känns rätt för dig, men i ditt fall förstår jag att det är precis den känslan du saknar. Lycka till!
/C

Charlotta 22 februari, 2020 - 12:58

Tack för svar, det var värmande! Jag kan inte se att det funnits någon religiös eller vetenskaplig övertygelse som präglat min uppväxt, även om det känslomässiga livet inte stod som främst vägledande i min familj direkt. Jag vet inte om jag tror så mycket på inkarnationer från människans historia men är ödmjuk inför att man ju inte kan avfärda att man skulle kunna känna av sånt som du säger, omedvetet. Vad gör ett medium och hur kommer jag i kontakt med någon med bra referenser? Är helt novis i det området. Jag behöver mer än någonsin ta mig fram ur detta nu, jag har ett barn att värna om. Jag kan nog inte göra det på egen hand.

Charlotta 22 februari, 2020 - 13:19

Medium används ofta som ett samlingsbegrepp för många olika typer av förmågor som alla handlar om att ha kontakt med sitt högre jag, sina andliga guider, mänskliga själar på ”andra sidan” och allting annat multidimensionellt. Jag tänker direkt på två personer som jag tror skulle kunna vara intressant för dig att kontakta men av olika anledningar, den ena tror jag skulle kunna ge dig lite klarhet vad gäller det du upplever, ditt liv nu och hur tidigare liv påverkar, och den andra tror jag skulle kunna hjälpa dig att lösa upp eventuella blockeringar och rensa bort dem. Det är alltid lite läskigt att börja utforska ett område som man inte alls är bekant med men jag tror att det finns något här som du behöver möta och förstå för att komma vidare. Båda dessa kvinnor är väldigt skickliga på det de gör och inget av det kan på något sätt skada dig. Den första jag tänker på är Linda Öberg som ger väldigt bra spirituell vägledning, du kan boka tid med henne här: https://lindaoberg.com/produkt/ses-via-skype-30-min/ och den andra är Martina Liberson som har många kraftfulla healingsträngar på sin lyra bland annat Body Code, du hittar henne här: https://www.facebook.com/Martinalibersonhealing/
/C

Charlotta 22 februari, 2020 - 14:31

Tack, jag har nu skrivit till dem. ❤️

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI