Home Älska sig själv Flöte eller sänke?

Flöte eller sänke?

by Charlotta

Finns det människor i din närhet som får dig att känna dig glad, lätt om hjärtat, som att du är värdefull och unik, och som om allt är möjligt?

Finns det människor i din närhet som får dig att känna dig ledsen, otillräckligt, mindre värd, osynlig och som om allt du gör är fel?

De flesta människorna har båda sorterna i sin närhet, frågan är hur mycket inflytande de har i ditt liv?

Tillbringar du mer tid tillsammans med dem som får dig att må dåligt än med dem som får dig att må bra?

Hur har det blivit så? Går det att ändra på? Vill du ändra på det? Hur gör du för att ändra på det? När börjar du?

/Charlotta

2 comments

Tina 14 februari, 2015 - 10:33

Tyvärr är det ibland familjemedlemmar som står för ’sänket’ och dem är det inte så lätt att välja bort. I mitt fall har definitivt nära familjemedlemmar varit dem som fått mig att känna mig dålig, mindre värd och att jag ständigt gör fel. Har under stor del av min uppväxt inte velat annat än bli accepterad och älskad av dem och verkligen format mig på alla sätt och vis för att uppnå detta, men utan resultat. Jag var familjens syndabock och spypåse, det var min funktion och jag led under väldigt många år.
Idag har jag brutit kontakten med flera familjemedlemmar och väljer nu endast att ha människor som får mig att må bra runt omkring mig. Det är det bästa val jag gjort för mig själv i livet. Jag mår så mycket bättre nu även om vägen tillbaka har varit lång och krokig.
På arbetet kan man ju inte alltid heller välja bort den här typen av människor, men dem håller jag på distans.

Coachen 14 februari, 2015 - 11:27

Tack för din kommentar Tina!
Jag förstår att det var svåra förhållanden att växa upp under. För mig låter det som om du har gjort vad du har kunnat och vad omständigheterna tillåtit för att minimera inflytandet från de människor som sänker dig. Var stolt över dig själv att du har styrkan att fatta de beslut som är rätt för dig, även om de ibland är jobbiga. Precis som du säger så kan man inte alltid välja bort människor, i synnerhet inte som barn, men att hålla dem på distans kan vara ett bra sätt att inte låta sig påverkas för mycket.
/Coachen

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI