Home Personlig utveckling Förväntningar som krockar med verkligheten

Förväntningar som krockar med verkligheten

by Charlotta

Så en dag inser du att alla de människor som en gång utgjorde betydelsefulla delar av ditt liv nu är borta. Människor som en gång var de viktigaste personerna i ditt liv finns inte längre där, är inte längre bara ett telefonsamtal bort, finns inte där för en spontan fika. Istället är det bara tomt. Du undrar förvånat hur det gick till, att ena sekunden var kalendern fullbokad och telefonen jobbade övertid och i nästa så är kalendern tom och telefonen tyst. Undrar vad de tror på telefonbolaget när ingen ringer till dig? Självklart hände det ju inte över en natt, men det känns så för du märkte inte när det hände, var upptagen med annat eller trodde bara det var något tillfälligt och att allt skulle bli som vanligt igen. Men nu betyder ”som vanligt” något annat, det betyder att allt är tyst och lugnt och ingen som ringer tillbaks.

Så du vänjer dig vid tystnaden, lär dig att uppskatta den och utnyttja den till din fördel. Eller du tror att du gör det i alla fall. Egentligen väntar du på att hitta nya superviktiga personer att fylla tomrummet med, och mer eller mindre omedvetet är du på ständig jakt efter dessa potentiellt superviktiga personer som skulle passa så bra in i de numera ganska besvärande hålen i ditt liv. Varje ny person du möter provar du ut som en ny vinterrock. Känner efter hur den känns, om materialet är det rätta, om storleken känns bekväm och om det är en modell som passar dig. Ibland hittar du någon som du tror skulle kunna vara rätt, men så visar det sig att det ändå inte blir mer än något enstaka möte innan det rinner ut i sanden.

Men så en dag hittar du en sån där superviktig person som du har saknat och letat efter och från första ögonblicket känns det som om ni passar varandra som hand i handske. Nästan som om ni alltid känt varandra och redan delat alla händelser och upplevelser med varandra. Snabbt och enkelt petar du in personen i ett av de befintliga tomrummen i ditt liv och räknar med att den andra personen gör samma sak med dig. Allting känns naturligt och enkelt och du ser en fantastisk framtid för er tillsammans. Ni hittar på saker och planerar och du tänker att nu äntligen börjar du fylla igen alla läskiga hål i ditt liv. Och så plötsligt en dag smäller det till och allt tar tvärstopp. Utan att du lade märke till hur det gick till har din nya superviktiga person försvunnit igen och tomrummet är större och tommare än någonsin.

Faran med att veta precis vad man letar efter är att man så lätt förleds att tro att man har hittat det. Istället för att gå in förutsättningslöst i mötet så gick du inte med en måttstock i form av konturerna av en pusselbit, och i glädjeyran över ett bra första möte så klämde du till kanterna lite på din pusselbitsmall och din nya superviktiga person klämde till sig själv lite och vips så passade ni varandra så perfekt! Men även om man tillfälligt kan ändra form på sig själv eller på mallen så kommer båda delar så småningom att återgå till sin naturliga skepnad vilket kan bli en smärtsam upplevelse.

Kanske är det så att det inte är meningen att de gamla tomrummen ska fyllas igen, utan att de istället kommer att läka ihop av sig själv genom att nya personer får sin plats mellan dem. Nya personer som så småningom blir superviktiga men som inte är det från början, för det var ju i ärlighetens namn inte de gamla superviktiga personerna heller till att börja med.

/Coachen

DSC01151

Powered by Calculate Your BMI