Home Personlig utveckling Framgång och tillfredsställelse

Framgång och tillfredsställelse

by Charlotta

Samlar du på upplevelser som gör att livet känns inspirerande och meningsfullt? Det gör jag, numera. Tidigare var jag väldigt bra på att samla på upplevelser som gjorde att livet kändes tung och nedtryckande, som misstag som jag gjort, och andra saker som gjorde att jag ifrågasatte mig själv.

Jag kom nämligen på att det finns en enkel formel för att livet ska bli väldigt mycket roligare. Den formeln är att framgång leder till tillfredställelse som leder till inspiration och meningsfullhet, som i sin tur gör livet så oändligt mycket mer värt att levas.

Och det fina är att det inte behöver vara stora och dramatiska framgångar, utan det går precis lika bra med små och privata framgångar. Självklart är det fantastiskt roligt med stora framgångar, och när de kommer ska man absolut göra det mesta av dem.

Men för inspirationen och meningsfullheten är det minst lika viktigt att framgångarna är regelbundet återkommande och att man uppmärksammar dem och bär dem med sig länge, och inte bara säger jaha och sedan börjar leta fel eller hur det hade kunnat gå ännu bättre.

En framgång är alltid en framgång, hur stor eller liten den är, och som sådan ska den uppmärksammas och gärna firas på något sätt. Det är när du samlar på alla de små dagliga framgångarna som du bygger känslan av att livet är bra, att det går din väg, att det finns möjligheter inom räckhåll och att ditt liv är både meningsfullt och inspirerande.

Så beröm dig själv och gör en notering i din mentala, eller fysiska, framgångslista varje gång du hämtar barnen tidigare från dagis, hinner med allt du hade tänkt du skulle göra, får beröm av chefen, lyckas i köket, ger dig på att göra något som du aldrig har gjort förr, rider ut en ångestattack på egen hand, vågar ringa det där obehagliga samtalet, och alla andra små och stora framgångar i vardagen.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI