Home Personlig utveckling Från mörker till ljus

Från mörker till ljus

by Charlotta

Ur Arkivet:

Det börjar med att du en dag inser att du inte kan ha det så här längre. Det är inte rimligt att den bästa tiden på dygnet är när du sover och drömmer, och att det varje morgon gör dig ledsen att vakna till den riktiga världen. Du tänker att det kan omöjligt vara meningen att varje timme och varje dag ska vara en kamp att ta dig igenom och varje händelse och uppgift ytterligare en börda. Det är bara inte möjligt att det är så här livet ska vara.

Så länge nu har du tänkt att det måste bli bättre snart, om du bara håller ut lite till så blir det snart bättre. Men det har inte blivit bättre, det har bara blivit sämre. Så den enda positiva känsla som fanns kvar, den om att det skulle bli bättre, skrumpnar ihop till ett svart hål den också och kvar är bara mörker. Det är då du ser dig omkring på människorna, på solen, träden, blommorna, husen, allt liv och all rörelse, du hör fåglarna och känner luften du drar in genom näsan och ner i lungorna och du tänker att om allt detta existerar på utsidan så finns det inte en chans att det är meningen att det bara ska existera mörker på insidan.

Så du bestämmer dig för att nu får det vara nog, om inte det goda i livet kommer till dig när du som bäst behöver det så kommer det aldrig att komma av sig själv. Det kanske inte är så det fungerar, det är kanske inte ditt jobb att sitta och vänta och få det serverat utan det kanske istället är ditt jobb att se till att skapa det goda, både för dig själv och för andra. Tänk om det faktiskt är så att meningen med ditt liv är att skingra mörkret för många och skapa mer gott i världen, inte att vänta på att någon annan ska göra det åt dig. Det skulle ju kunna vara därför inget positivt har hänt, allt väntar på dig.

Du bestämmer att det är värt ett försök. Från och med nu ska du aktivt försöka hålla alla negativa tankar på avstånd och samtidigt ska du fokusera på nuet och anstränga dig för att se och uppskatta allt positivt och fint omkring dig och att vara tacksam för det du trots allt har. Du börjar titta ordentligt på blommor, träd och fåglar och konstaterar att de är fina men du känner dig precis lika nedstämd och ledsen som tidigare. Men du fortsätter ändå. Du bestämmer att du ska hitta en positiv sak med varje dag, någonting som faktiskt är rätt så okej och som du är tacksam för, något som kunde varit sämre eller som kunde vara förlorat. Du börjar hitta inte bara en sak utan flera bra saker varje dag.

Det dyker upp en tanke om att du skulle kunna undvika en del av de situationer som du vet får dig på dåligt humör och istället söka dig till det som brukar få dig på lite bättre humör. Så du provar det, och efter ett tag kommer du på dig själv med att titta på en blomma och faktiskt uppskatta den på riktigt. Så du fortsätter att leta efter positiva saker att engagera dig i och att undvika det negativa, och sakta men säkert blir det lättare och lättare att se det vackra och att vara tacksam för det du har, inte bara det du äger utan också för den du är, de förmågor och egenskaper du har och de erfarenheter du gjort, för det du får uppleva och för dem du får möta.

En morgon när du vaknar upptäcker du att du ser fram emot dagen istället för att bara längta tills du får gå och lägga dig och somna igen. Utan att du märkte det har hoppet smugit sig in genom dörren och flyttat in hos dig igen. Livet är långt ifrån perfekt men stunden just nu är bra och du är tacksam för den. Även om du inte tänker så mycket på morgondagen så litar du på att allt kommer att ordna sig, för innerst inne vet du att livet är gott eftersom det är ditt jobb att se till att det blir så, och du har alla intentioner att göra ett bra jobb.

/Charlotta

4 comments

Nettan 4 juli, 2015 - 10:16

den bästa tiden på dygnet är när du sover och drömmer, och att det varje morgon gör dig ledsen att vakna till den riktiga världen. Du tänker att det kan omöjligt vara meningen att varje timme och varje dag ska vara en kamp att ta dig igenom och varje händelse och uppgift ytterligare en börda. Det är bara inte möjligt att det är så här livet ska vara.

Så länge nu har du tänkt att det måste bli bättre snart, om du bara håller ut lite till så blir det snart bättre. Men det har inte blivit bättre, det har bara blivit sämre. Så den enda positiva känsla som fanns kvar, den om att det skulle bli bättre, skrumpnar ihop till ett svart hål den också och kvar är bara mörker.

Detta beskriver hur jag har det just nu.
Jag ser ingen ljusning.

Coachen 4 juli, 2015 - 11:03

Har du läst resten också Nettan?

”Så du bestämmer dig för att nu får det vara nog, om inte det goda i livet kommer till dig när du som bäst behöver det så kommer det aldrig att komma av sig själv. Det kanske inte är så det fungerar, det är kanske inte ditt jobb att sitta och vänta och få det serverat utan det kanske istället är ditt jobb att se till att skapa det goda, både för dig själv och för andra.”
/C

Nettan 4 juli, 2015 - 13:47

Tro mig jag försöker skapa något gott men det går inte så bra

Coachen 4 juli, 2015 - 13:57

Det är jättebra att du försöker, för det är precis det som krävs, att man hela tiden försöker se framåt och hitta ljusglimtarna. Jag vet att det är motigt i början, men bara fortsätt så kommer det att gå lättare efterhand.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI