Home Personlig utveckling Fredlig fredag

Fredlig fredag

by Charlotta

Det är inte klokt vad vi människor bråkar mycket varandra. Det räcker med att slå på TV:n eller att ta en tur på Twitter eller FB eller att läsa kommentarer på andra bloggar eller att gå ut på stan en kväll för att inse hur mycket energi människor lägger på att säga elakheter, att provocera varandra, att snacka skit med eller om varandra och att vara allmänt bråkiga och illvilliga. Skulle man råka slå på nyheterna så får man verkligen vatten på sin kvarn för där är det nästan bara tråkigheter som rapporteras.

Det finns säkert en hel massa olika förklaringar till den negativa sinnesstämning som frodas i vårt samhälle och i vår värld, men för ovanlighetens skull tänker jag inte bry mig om de bakomliggande orsakerna alls idag. Idag får var och en brottas med sina egna demoner helt utan min inblandning men jag vill ärligt talat slippa märka av det. Vi har alla mängder av problem i våra liv och vi kan beklaga oss och ta ut våra problem på varandra veckans alla dagar, men inte på fredagar för nu inför jag Fredlig fredag!

Fredlig fredag innebär att man inte bråkar med någon, inte talar illa om någon, inte beklagar sig, inte gnäller, inte slåss, inte hotar, inte smider elaka planer, inte provocerar, inte fäller taskiga kommentarer vare sig på nätet eller i vekligheten, inte ens är passivt aggressiv och överhuvudateget inte skadar någon vare sig kroppsligt eller känslomässigt på fredagar. Resten av veckan är som vanligt och alla kan få uppföra sig som de vill, men fredagarna är fredliga och då är vi snälla både mot andra och mot oss själva. Jajemen, det gäller nämligen oss själva också, inga dumma, nedvärderande ord eller tankar om oss själva heller på fredagar.

På fredagar är vi helt enkelt genomsnälla mot allt och alla! Förhoppningsvis smittar fredligheten av sig på andra och har vi riktig tur så kanske det så småningom smittar av sig även på fler dagar. Kanske är det så att ni läsare redan tillhör den fredligare sorten och i så fall är anledningen desto större att sprida budskapet vidare, för även om det finns många som redan är fredliga så finns det väldigt många som inte är det. Än! Så vad säger ni, är vi redo för Fredliga fredagar? Kan vi göra Sverige lite snällare och lite vänligare? Jag tror det, jag tänker i alla fall börja idag!

/Coachen

DSC01066

Powered by Calculate Your BMI