Home Personlig utveckling Ge aldrig upp!

Ge aldrig upp!

by Charlotta

Om det handlar om något som du verkligen vill ur djupet av ditt hjärta, något som du strävar efter för att du själv vill det och inte för att någon annan tycker att du borde eller förväntar sig det av dig, så uppmanar jag dig att aldrig ge upp för du förtjänar att nå dina mål! Det spelar ingen roll hur länge du har försökt för du kan alltid fortsätta försöka. Det spelar inte heller någon roll hur många olika metoder du har provat för det finns alltid fler vägar att gå. Inte heller har det någon betydelse hur många människor du redan har pratat med utan att få någon hjälp för det finns alltid många fler som du ännu inte har pratat med och som kanske har förslag på en möjlig lösning.

Är det riktigt viktigt för dig och värt att jobba för så lyssna inte på dem som säger att det är omöjligt eller att du aldrig kommer att klara det, oavsett vad de backar upp sina påståenden med. Hitta en enda källa som säger att det är möjligt och tro på den. Var genomtänkt och förnuftig i din strävan och bli aldrig så desperat att du riskerar att gå på lurendrejerier men var inte heller rädd för att prova det ovanliga, speciellt inte om du redan har provat det vanliga utan resultat. Lägg inte tid och energi på det som är uppenbart lönlöst utan välj väg med omsorg, men framför allt: ge aldrig upp.

Skulle det visa sig efter hand som tiden går att dina prioriteringar ändras och det som tidigare betydde allt inte längre känns så viktigt, att det helt enkelt inte längre känns värt besväret så ska du inte vara rädd för att lägga ner projektet. Bara för att något vid en tidpunkt i livet var väldigt viktigt betyder inte det att det för alltid kommer att vara lika viktigt. Kanske har det kommit något annat in i ditt liv som upptar ditt fokus och som du hellre lägger din energi på, det är helt okej och kan bero på något så enkelt som att du har utvecklats som person, det är inte detsamma som att ge upp. Så länge du spenderar din tid och kraft utifrån dina egna val så står det dig självklart fritt att ändra uppfattning om vad som ska prioriteras i ditt liv och vilka mål du vill jobba mot. Att självmant vilja byta fokus är inte att ge upp eftersom du inte längre önskar dig samma saker som tidigare.

För att det ska handla om att ge upp ska du fortfarande vilja ha samma sak men inte längre orka kämpa för det. Det scenariot är aldrig en tillfredsställande känsla och leder ofta till missnöje och ångerkänslor som kan sitta i många år, kanske hela livet. Så byt gärna fokus men ge aldrig upp!

/Charlotta

2 comments

lisa 21 maj, 2013 - 23:48

Tack för kloka ord!
För min del är det ofta så att jag byter fokus och då tänker mig själv som en ”quitter”. Det jag faktiskt vill finns inte i min värld att jag skulle avsluta, eftersom jag då brinner för det. Jag tror det är vetskapen om att man en gång haft planen att slutföra något och därmed sätter stämpeln quitter, looser på sig själv när man av någon anledning förändras och byter fokus!

Coachen 22 maj, 2013 - 08:08

Hej Lisa, tack för en insitksfull kommentar. Det du beskriver tror jag att väldigt många upplever och också ”slår på sig själv” för. Jättebra att du tar upp det och förtydligar hur viktigt det är att ha självinsikt, varför gör jag som jag gör, vilka val står bakom?

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI