Home Personlig utveckling Gör dig lycklig

Gör dig lycklig

by Charlotta

Är du lycklig? Vad behöver du för att vara lycklig eller för att bli lycklig? Vem gör dig lycklig? Är det mer pengar, bättre jobb, större hus, den stora kärleken, berömmelse, framgångar eller vad är det som krävs?

Vad skulle du säga om jag påstod att du redan är lycklig, att du föddes lycklig och att du hela ditt liv har varit lycklig innerst inne men att du samlat på dig en massa olika lager av föreställningar, begränsningar och falska sanningar som gjort att du inte längre märker att du är lycklig för där är så mycket i vägen? Tänk dig att lyckan är som en gammal handgjord byrå i det mest utsökt vackra träslag och medan du är barn står den där och glänser i all sin prakt och du är lycklig varje dag utan att ens reflektera över det. Men så växer du och blir äldre och lär dig mer om livet och för varje gång du anammar en föreställning om vad som krävs för att vara lycklig, och du inser att det är något som du inte har och då kan du ju inte vara lycklig egentligen, så målas hela byrån över med ett tjockt lager färg. För varje gång du tror på vad någon säger om hur svårt det är att finna lyckan, och du tänker att är det så svårt och du inte har ansträngt dig så kan det ju omöjligt vara lycka du känner, så målas byrån över med ännu ett lager färg. Och för varje falsk sanning du tar till dig om hur mycket du måste uppnå och åstadkomma i livet innan du kan bli lycklig, och du inser att du har bara uppnått eller åstadkommit en bråkdel av allt det som krävs så då kan du ju absolut inte vara lycklig, så får byrån ytterligare ett tjockt lager färg. Till slut står den där slarvigt målad, ojämn i ytan, lite flagad och med massor med färglager och ser ut som något billigt skräp som någon försökt piffa till men använt alldeles för mycket färg och inte en människa skulle kunna föreställa sig att det finns något vackert och värdefullt längst därinne.

Lycka är inte något som kommer utifrån och tränger in i dig för att förändra hur du känner och göra ditt liv bättre, lycka kommer djupt inifrån och strålar ut från dig för att göra världen omkring dig bättre. Har lyckan svårt att tränga igenom så har du för många lager ”färg” och då behöver du göra dig av med så många falska sanningar, begränsningar och föreställningar om vad som krävs för att bli lycklig som du kan. Efter hand som du skalar av lager för lager kommer du att känna allt tydligare att lyckan verkligen finns inom dig och bara väntar på att få komma ut. Att du redan har allt du behöver och att ju mer du lever i lyckan och delar med dig av den desto starkare växer den sig.

Lyckan är vägen, inte målet.

/Coachen

DSC01002

Powered by Calculate Your BMI