Home Personlig utveckling Gör dig själv en tjänst. Eller tio!

Gör dig själv en tjänst. Eller tio!

by Charlotta
Är du trött på vardagen, missnöjd med hur livet blev, less på hur allting upprepar sig eller kanske till och med lite besviken på dig själv? Drömmer du om hur livet kunde vara, fantiserar om allt det roliga du egentligen skulle vilja göra och längtar efter inspiration, gemenskap, harmoni och glädje?
Då är du som de flesta andra i vårt moderna överflödssamhälle. Vi bor bättre, äter bättre och har mer grejor än någonsin men känslomässigt och själsligt känner många sig trots det utmattade, uthungrade och hemlösa. Det är bara att konstatera att tekniken och biologin inte riktigt håller jämna steg med varandra och att det resulterar i en själslig misär som blir allt större hos allt fler. Att ändra på samhället i en handvändning låter sig ju inte göras men det finns en del saker man kan göra på egen hand för att styra om sitt liv till en kurs som bättre motsvarar det man hade tänkt sig och som man mår bra av.
Så här följer tio tips på tjänster som du kan göra dig själv ganska enkelt och som garanterat förändrar ditt liv till det bättre, Kanske inte över en natt men på lite sikt. Dessutom tenderar den här typen av förändringar att dra med sig andra positiva saker, så håll bollen i rullning och se hur livet ljusnar bit för bit.
  1. Lär dig att lyssna till din inre röst och att lita på den. Många av de bästa konversationerna du någonsin kommer att ha och de bästa svaren du någonsin kommer att få kommer att vara de som du får från ditt eget inre, från magkänslan, intuitionen, själen, ditt högre jag eller vad du nu väljer att kalla det. Diskutera gärna med andra men glöm inte att fråga dig själv också.
  2. Ta ansvar för dig själv och ditt eget liv. Det här är kan vara en svår punkt för många gånger är det mycket enklare att skylla på omständigheter eller att lägga över ansvaret på någon annan, men det innebär också att du frånsäger dig makten att förändra ditt eget liv och att göra det är detsamma som att ge upp och nöja dig med saker som de är. Så ta ansvar för hela ditt liv, alltihop! Allt det som är bra och allt det som är dåligt och på köpet får du makten att ta dig förbi hindren och svårigheterna och förändra livet så att det blir som du vill ha det.
  3. Välj noga vem du umgås med och välj bara människor som uppskattar dig, värdesätter dig, som respekterar dig för den du är såväl som den du vill bli och som får dig att må bra och känna dig hoppfull. Detta kan innebära att kontaktlistan minskar dramatiskt och det kan kännas smärtsamt när du inser hur många av dina så kallade vänner som egentligen fungerade som sänken och ankare i ditt liv.
  4. Var sann mot dig själv och den du är. Stå upp för dina behov och åsikter även om det innebär att du ibland får stå själv. Du är unik, just din kombination av styrkor och svagheter finns inte hos någon annan och du ska äga dem allihop med stolthet och göra det bästa möjliga av dem.
  5. Var inte rädd för att göra misstag men lär dig av dem och undvik att göra om dem. Att göra fel är inte att misslyckas, misslyckas gör du inte förrän du slutar försöka och ger upp. Det är inte roligt att göra misstag men det är mänskligt att gör dem. Du lär dig och utvecklas av dina misstag och det är mycket värre att aldrig försöka på grund av rädsla för att misslyckas än att göra några misstag ibland.
  6. Försök se en mening med det som händer och tro att det är till det bästa istället för att utgå från att livet vill dig illa och jävlas med dig. Ibland är det en utmaning att försöka hitta något positivt i en situation men om det så bara är en strimma av hopp så håll fast vid den och lita på att universum är på din sida.
  7. Prioritera dig själv och din lycka. Dina önskemål är lika mycket värda som någon annans och du förtjänar att ha det bra och vara lycklig precis lika mycket som någon annan. För att andra ska värdesätta dig och behandla dig med respekt så krävs det att du själv värdesätter dig och behandlar dig med respekt. Det innebär inte att du är egoistisk utan bara att du vet ditt värde och sätter gränser för att skydda dig. Om du själv är lycklig och harmonisk har du också resurser att göra så mycket mer för andra.
  8. Låt nya bekantskaper komma in i ditt liv men låt också gamla försvinna ut utan att se det som sorgliga misslyckanden. Människor utvecklas och med det förändras behoven och prioriteringar. Du och de personer som en gång var dina närmsta vänner kanske har utvecklats åt olika håll och passar inte längre in i varandras liv, och det är okej. Ibland måste några försvinna för att lämna plats för nya som bättre passar in i ditt liv som det ser ut just nu, så ser det ut i allas liv. I alla fall i alla som fortsätter att utvecklas.
  9. De tankar och delar av ditt liv som du ger din energi och uppmärksamhet är de som kommer att växa och utvecklas mest, så var medveten om dina problem och svagheter men fokusera inte på dem, välj att fokusera på dina styrkor och det som är bra i ditt liv.
  10. Inse och acceptera att det är du som skapar ditt eget liv, din egen framgång och din egen lycka genom vad du gör, tänker, väljer och hur du reagerar. Att sitta och vänta på att någon ska komma och leverera det du vill ha blir för de flesta människor en väldigt lång väntan förgäves. Det är du som står vid rodret och det är du som har makten att välja, så välj att följa dina drömmar, att vara lycklig och att göra det bästa av varje dag och varje stund så kommer världen omkring dig att formas därefter.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI