Home Personlig utveckling Ha tillit till livet!

Ha tillit till livet!

by Charlotta

Känslan av att allt kommer att bli bra, att eventuella problem kommer att lösa sig och att det egentligen inte finns någon anledning till oro är sannolikt en av de mest åtråvärda känslor som finns. Men att ha sådan tillit till livet är inte den känsla de flesta människor lever med, istället är oro, rädsla, ångest eller hopplöshet känslor som är dagliga följeslagare för väldigt många.

Vardagen fylls av minnen av allt som har gått fel tidigare, av tankar på allt som är fel nu och av rädsla för allt som kan gå fel i framtiden. Oron som ligger som en ständig bakgrundsmusik får det att kännas som att man faktiskt gör något för att mota bort det skrämmande som man är rädd ska hända. Att oroa sig måste ju vara bättre än att göra ingenting alls?

Men att oroa sig är mycket värre än att göra ingenting alls, att oroa sig har ingen avstötande effekt på det man är rädd för utan tvärtom en tilldragande effekt. När man lägger sitt fokus på något och backar upp det med sina känslor blir det som en magnet som attraherar det man fokuserar på. Det bästa man kan göra är alltså att inte tänka för mycket på det som känns problematiskt eller skrämmande utan istället fokusera på det som redan är bra och som man är lycklig och tacksam över, men för att klara av det behöver man kunna känna tillit.

Att ha tillit till livet innebär just det, att man inte oroar sig, inte fokuserar på det som saknas, det som upplevs vara fel eller det som kanske kan bli ett problem i framtiden utan istället fokuserar på det som upplevs vara bra, det man är glad för, det som man uppskattar och är tacksam för, och räknar med att resten kommer att ordna sig.

Även om man inte har tillit till livet automatiskt är det något man kan lära sig genom att träna upp sin intuition så att man får en medveten och stabil kontakt med sitt högre jag. Det högre jaget är den del av själen som inte inkarnerar i kroppen utan stannar kvar i den dimension vi ofta kallar himlen. Det högre jaget står i ständig kontakt med Källan, allas vårt ursprung, och även med andra själar som man har nära relation till, och därmed kan även den fysiska delen av oss göra det om vi tillåter det.

Vårt högre jag har inte bara den överblick som man i inkarnerad form saknar utan är också fri från upplevelsen av separation som man lever med när man är i fysisk form. Det innebär att det högre jaget är kärlek, ljus och sanning, att det har full tillgång till alla våra liv och erfarenheter och är fullt medvetet om den livsplan och det själskontrakt som vi tänker oss att uppfylla medan vi är i den här kroppen.

För vårt högre jag finns inga tvivel, ingen rädsla, ingen oro, inga problem, inga konflikter, ingen sjukdom och ingen död, det enda som finns är tillit, trygghet och kärlek och vetskapen om att vi aldrig är i egentlig fara. Skulle det hända något dramatiskt och slutgiltigt med vår nuvarande fysiska kropp är det inte värre än att vi kommer hem och gör ett nytt försök i en ny kropp lite senare.

Denna tillit, trygghet och villkorslösa kärlek är inte något som bara existerar i de högre dimensionerna utan känslor som vi kan ha tillgång till och uppleva också medan vi är här på jorden. Det enda som krävs är att vi börjar lyssna mer till hjärtat och mindre till hjärnan.

När man står i kontakt med sitt högre jag ser man både sig själv och världen på ett nytt sätt, det blir lättare att se det större perspektivet, att förstå varför saker händer, att förstå andra människor, att inte ta saker så personligt, att inte känna behov av att leta efter syndabockar och att inte låta sig skrämmas eller oroas.

Att öppna upp kontakten med sitt högre jag är som att öppna upp en informationskanal som dels förklarar det som tidigare tycktes oförklarligt och dels gör att man inte längre känner sig ensam eller orolig, det skapar tillit till livet.

/Andliga guider kanaliserade av Charlotta

8 comments

H 8 december, 2019 - 17:35

Det här inlägget var precis det jag behövde läsa nu. Alla förändringar i mitt jobb som vi har det just nu och jag fokuserade på det sämsta. 🙂

Charlotta 8 december, 2019 - 18:02

Vad bra H, då är säkert detta inlägget speciellt till dig.❤
/C

H 8 december, 2019 - 19:28

Ja ärkeänglarna såg att jag kanske behövde det. Jag tänker nu så här: inget varar för evigt så därför blir det bättre❤ tack än en gång för din blogg

Charlotta 8 december, 2019 - 19:41

Synkroniciteter händer hela tiden och jag har fått lära mig att de uppslag jag får till blogginlägg i allmänhet kommer som en outtalad begäran från någon som kommer att läsa inlägget. Det är så guiderna och änglarna jobbar, de använder oss för att ge varandra de ord och tankegångar vi behöver för att komma vidare.
/C

Hanna 8 december, 2019 - 20:32

Precis vad jag behövde läsa i detta nu. Sakta men säkert går jag mot att flytta. Spännande, fundersamt… Vart kommer jag hamna? Vart vill jag? Vet ej ännu alls. Utomlands? Något helt oväntat? Något stort? Landet! Det ska bli till något härligt. Bästa tänkbara. Nyfiken? Ja. Tillitkänslan finns. Ingens brådska. Det kommer när tiden är mogen. 😊🌷

Charlotta 8 december, 2019 - 20:38

Det låter som en bra känsla att stanna i.❤
/C

Hanna 8 december, 2019 - 22:18

Tack för denna text! Precis för mig just nu som befinner mig mitt i en konstig skilsmässa o går en osäker framtid till mötes. Tack att du finns o skriver så otroligt bra o kloka saker för att peppa oss! ❤️

Charlotta 9 december, 2019 - 09:53

Tack Hanna! Texten är tydligen mitt i prick för många så jag förstår varför jag skulle skriva den.❤
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI