Home Personlig utveckling Har det gått inflation i depressionerna?

Har det gått inflation i depressionerna?

by Charlotta

Professor Allen Frances som var med att ta fram diagnoskriterierna inom psykiatrin anser att psykisk sjukdom numera överdiagnoseras, jag berättar varför jag håller med honom och varför man inte ska tänka för mycket på sig själv.

Här är artikeln om Allen Frances.

/Charlotta

6 comments

H 10 juni, 2017 - 13:42

Håller med det här senaste inlägget och jag kom på att tänka om ett program om äldrevården som jag tittade härom året. Nu vet jag ju inte eller kommer inte ihåg om det handlade om depressioner, men många äldre var väl så fel medicerade. Så när de tog bort onödiga mediciner så blev de piggare.

Charlotta 10 juni, 2017 - 14:41

Det har jag också läst om, äldre som var så dåliga att de var döende piggade på sig och blev nästan ”som nya” när man rensade i medicinlistorna. Och det är inte bara äldre, många yngre står också på tvivelaktiga läkemedel idag, år ut och år in. Det är en farlig utveckling, för att inte tala om obehaglig.
/C

G 11 juni, 2017 - 19:37

Gillade det jättemycket. Stort tack för att du vill dela med dig dina kloka tankar. /G

Charlotta 11 juni, 2017 - 19:41

Tack för att du läser och tittar G. 🙂
/C

Henriette 12 juni, 2017 - 11:01

Kan det vara så att vi som är introverta redan kan detta beteende, plockar bort när det är för mycket runt omkring oss!
Men samhället lyssnar och visar helst upp de som är extroverta, som hörs och syns mer, vi andra är tyvärr osynliga. Även inom vården.
Introverta har gärna längre samtal om känslor och hur man upplever saker, där man förhoppningsvis själv hittar svaren man söker. Skulle vara väldigt intressant att höra hur % fördelningen för depression/utmattning syndrom skiljer sig mellan introverta/extroverta?

Charlotta 12 juni, 2017 - 11:09

Det är en intressant tanke och det kan säkert ligga något i det. Många som upplevs som glada och sociala visar en fasad utåt som döljer vad de verkligen känner på insidan. Förväntas man vara glad och bekymmerslös kan det vara svårt att börja prata djupa känslor med någon. Jag tror det kan vara så som du säger, men jag har inte sett någon statistik på det.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI