Home Personlig utveckling Hur ändrar man sitt liv? Del 1

Hur ändrar man sitt liv? Del 1

by Charlotta

Det finns ett talesätt som säger att definitionen på idioti är att göra samma sak om och om igen men att förvänta sig ett annat resultat, och även om det kanske låter hårt så ligger det en hel del sanning i det. Vill du ha något annat i ditt liv än det du redan har måste du göra något annat än det du redan gör för att få det. Att bara drömma om förändringar och en annan typ av liv utan att göra något åt det leder inte till förändring. Förändringen kommer med handling och samtidigt så övergår drömmen till att bli ett mål som du faktiskt jobbar mot.

Det är inget fel i att drömma och inte heller i att drömma stort, men om drömma är allt du gör blir det väldigt fel om du sätter allt ditt hopp och din framtidstro till att drömmarna ska slå in, för det händer väldigt sällan. Om du däremot börjar fundera på vad du faktiskt kan göra rent praktiskt för att förverkliga dina drömmar och sedan också utför de handlingarna så har du tagit första steget mot att nå ditt mål, hur litet det steget än är. Och det är ofta här som det går snett. Om du är van vid att umgås med dina storslagna drömmar där allt är färdigt och fullkomligt så skiljer sig den bilden väldigt mycket från den där du tar de först små stegen mot att förändra ditt nuvarande liv. När dina drömmar motsvarar ett stort slott med tinnar och torn och du står där med två stenar lagda på varandra på marken och precis har börjat byggandet så är det lätt att det känns omöjligt och hopplöst. Du vill ju se din dröm växa fram meddetsamma för du har burit på den så länge att det känns fullt rimligt att den borde vara klar nu, men kom då ihåg att det ju först nu som du har börjat göra något och utföra en handling som leder framåt, innan var det just bara drömmar. Så istället för att ta veckor eller månader så kanske det tar år att nå fram till ditt mål, men enda sättet att nå dit är att fortsätta jobba framåt, för ger du upp kommer du garanterat aldrig dit.

Så knepet är helt enkelt dels att inte bara drömma utan att göra något, vad som helst bara det leder åt rätt håll, och dels att vara beredd på att det tar mycket längre tid och mycket mer jobb än vad du hade räknat med. Har du koll på dessa två sanningar så ligger vägen öppen för att genomföra i stort sett alla typer av förändringar i livet som du kan tänkas önska dig. Som avslutning skickar jag med ett annat talesätt som ställer frågan: Vilket är det bästa sättet för att äta en hel elefant? Svaret är: En bit i taget.

/Coachen

DSC00616

Powered by Calculate Your BMI