Home Personlig utveckling Hur ändrar man sitt liv? Del 2

Hur ändrar man sitt liv? Del 2

by Charlotta

Det allra viktigaste är att du vet varför du vill göra förändringen. Vad är det du vill uppnå och varför vill du uppnå det? Ju mer konkret du kan vara med din målbild desto bättre kommer det att gå, för är du tveksam till varför du gör något så kommer du garanterat att ge upp så fort det börjar bli jobbigt. Så måla upp den här bilden så klar och fullständig som möjligt och gå igenom alla fördelar den innebär så du vet ända in i benmärgen varför du vill genomföra förändringen.

Är du en person som redan innan har mycket att göra och alltid är fullbokad så kan förändringsarbetet innebära att du måste välja bort något annat för att få plats med det nya. Att bara lägga till nya aktiviteter utan att dra ner på de gamla kan visa sig alltför påfrestande, så i alla fall under en period kan det vara klokt att våga stänga några dörrar för att kunna öppna nya.

Ofta när man får en idé verkar den så lovande till en början och sedan efter att ha tänkt efter och pratat med sina närstående så verkar det helt orimligt att det skulle kunna lyckas. Detta innebär inte att idén har blivit sämre utan att du var på väg ut ur din trygghetszon och att du själv och dina nära mycket framgångsrikt har knuffat dig tillbaks in i den igen. Du ska vara medveten om att i samma stund som du börjar bryta vanor och invanda mönster för att skapa dig något nytt och förhoppningsvis bättre så uppfattas du som ett hot av människor i din omgivning. Dina förändringar gör att de tvingas konfronteras med sina egna liv, sina egna drömmar och besvikelser och det kan vara en jobbig upplevelse, så för allas skull är det lugnare om du stannar där du är. Så prata inte så mycket med andra, i alla fall inte så länge du är osäker utan övertyga dig själv om att du kommer att klara det och fokusera bara framåt.

Det du lägger fokus på är det du ger näring och som också kommer att växa. Fokuserar du på problemen och på oron att det inte kommer att gå så är det problemen du ger näring, men fokuserar du istället på allt du kan göra för att öka dina chanser till framgång och hur bra det kommer att bli när du väl är där, så är det istället allt det positiva som får din energi och som drivs framåt.

När det gäller tidpunkten så kan du vara säker på att det aldrig blir riktigt rätt tillfälle för förändring. Det kommer alltid att finnas omständigheter som talar emot att du ska ändra på något i livet och väljer du att lyssna på det örat så får du vackert nöja dig med att befinna dig där du är. Bestäm dig för att rätt tidpunkt är nu och kör sedan så det ryker. Om du verkligen vill, så våga! Ger du det hela ditt fokus så är chansen stor att det kommer att gå vägen. Kanske inte så snabbt som du tänkt dig men så länge du inte ger upp är du på väg. Och även om det värsta händer och du inte lyckas så är det ändå bättre att ha provat än att aldrig våga försöka.

/Coachen

DSCN0916

Powered by Calculate Your BMI