Home Personlig utveckling Hur man får mer kärlek i sitt liv

Hur man får mer kärlek i sitt liv

by Charlotta

Det finns tre saker som toppar i princip alla människors lista över vad de önskar sig mest av allt och de tre är pengar, hälsa och kärlek. Beroende på vem man fråga får man lite olika svar vad gäller rangordningen och hur lätta eller svåra de är att uppnå, men något som verkar ha blivit vanligare är att många människor upplever att de har för lite kärlek i sina liv.

Kärlek ses som något som blir allt svårare att uppnå och som är flyktigt och förgängligt, något som man behöver för att känna sig hel och älskad och för att läka gamla sår men som samtidigt är nästan omöjligt att få uppleva och då oftast bara i korta perioder eller i för låg dos.

Anledningen till att det har blivit så är att de flesta människor idag lever med en väldigt begränsad föreställning om vad kärlek är och hur man får tillgång till den. Kärlek har kommit att likställas med romantik och kärlek i alla andra former har förpassats till någon sorts B-lag som inte är värt lika mycket och definitivt inte kan ersätta avsaknad av romantisk kärlek.

Detta är dock en villfarelse av astronomiska mått. Det finns bara en sorts kärlek, en allomfattande, evig, universell och gudomlig kärlekskraft som vi alla härstammar från och som alla alltid har tillgång till om vi väljer det.

Kärlek är alltid kärlek, dess helande effekter är alltid i arbete både inom oss själva, i samhället, i världen och i universum. Det finns inga begränsningar, ingen början och inget slut, kärleken är gränslös i oss och runt oss och allt vi behöver göra är att lära oss att ta emot den.

Det som populärt kallas romantisk kärlek är inte en speciell sorts kärlek utan fortfarande samma allomfattande kärlek, det som man upplever som speciellt med den är att den är kombinerad med egots och kroppen önskemål och begär.

Den romantiska kärleken kommer därmed att handla om lust, åtrå, njutning, ägande, krav, behov, kontroll, rädslor, drömmar, minnen och en lång rad andra funktioner som i själva verket begränsar själva kärleken.

Alla dessa känslor är inte fel eller dåliga men de är inte heller kärlek. De kan under goda omständigheter samexistera på de mest fantastiska sätt med kärleken men de kan lika ofta leda in i destruktivt mörker där man förleds att tro att det är kärleken som skadar, begränsar eller tynger.

Dessa känslor är inte kärlek och inte heller ett bevis på kärlek. Kärleken är alltid enbart kärlek – allomfattande, inkluderande, välvillig, förstående, ickedömande och kärleksfull.

Ett av de enklaste sätten att koppla upp sig mot kärleken är via tacksamhet, att se och uppmärksamma de små sakerna i vardagen som är betydelsefulla och som man uppskattar men som man är så van vid att man inte lägger märke till dem längre. Ju fler saker man uppmärksammar och känner tacksamhet för desto lättare blir det att upptäcka ännu fler och att känna djupare tacksamhet och mer kärlek.

Ett annat sätt att låta kärleken växa är att avstå från att döma och attackera sina medmänniskor och sin omgivning eftersom dömande och attack är motsatsen till kärlek och istället göder separationen som får oss att känna oss ensamma, utsatta och otillräckliga.

Ytterligare ett sätt att koppla upp sig mot kärleken är genom att göra kreativa saker som man älskar, det där som man tyckte om redan som barn och kunder ägna timmar åt utan att komma ihåg att äta, eller som man fann först som vuxen men som när man väl hittade det fyllde ens hela medvetande. Det som man har ett engagerat eller passionerat förhållande till är både ett utlopp för kärlek, en väg till att återknyta till kärleken och ett sätt att generera kärlek.

Att få uppleva kärlek är inte beroende av någon annan eller något annat än dig själv, kärleken finns alltid där för dig, alltid tillgänglig och alltid lika kärleksfull, det enda du behöver göra är att lägga undan dina begränsande förutfattade meningar om vad kärlek är och släppa in den.

/Charlotta

8 comments

annie bamidele 4 augusti, 2019 - 14:12

Håller med dig fullständigt! 🙂

Charlotta 4 augusti, 2019 - 14:37

Tack Annie och välkommen hit! 🙂
/C

Annica 4 augusti, 2019 - 19:49

Tack för din text ❤️❤️❤️
Ja,vad gjorde vi utan kärleken?
Jag tror inget kan existera på ett bra sätt utan den.
Den går bortom allting annat vad gäller växande och helande.
Den för samman människor och spränger gränser och kan åstadkomma stora och
små under.
Den får människor att gå genom eld och vatten för varandra.
Den ger kraft och glädje i våra liv och kan lyfta oss på fötter när vi ligger ner.
För mig har den blivit så tydlig och mer stark och levande av det svåra jag
upplevt i mitt liv.
Den gör att livet känns ljust fast livet är svårt.
Jag känner kärlek till naturen och djuren på ett annat sätt än tidigare.
Jag ser mer ljus i andra människor än vad jag gjorde förut.
Kärlek är att förstå att vi alla har en resa att göra som människor.
Att våra resor är olika och ingenting är mer rätt eller fel med det.
Kärlek ger tolerans och ödmjukhet i människors liv.
Den får oss att skapa positiva förändringar i våra egna och andras liv, för vår natur
och våra djur.
Den gör att vi förstår att vi alla hör ihop, i stort och i smått.
Den får oss att göra gott för andra och oss själva.
Vi blir hela av den.
När vi vågar visa sårbarhet öppnar vi upp.
Jag tror allt handlar om det.
Det är därför vi är här.
Att lära oss kärlekens principer och tillämpa det på allt i våra liv.
Det är då vi hittar hem till våra egna och varandras hjärtan.

Allt gott❤️❤️❤️
Kram från
Annica

Charlotta 4 augusti, 2019 - 20:00

Tack Annica för din vackra beskrivningen av kärlek och hur den påverkar oss, kram!❤️

sandifighter 4 augusti, 2019 - 20:19

Vilka härliga ord du använder. Ja kärlek är gudomlig och evig. För mig finns kärleken hos min familj och för varje liten ny utveckling mina barn gör. Att de är gjorda av kärlek mellan två personer är underbart. Jag känner också kärlek när jag går ut på vår tomt, Vi har vår egen skogstomt och att dessa ljud, insekter som surrar, fåglar som sjunger och gräset mellan mina tår är också en oändlig kärlek för mig. Kärlek är så stort ❤

Charlotta 4 augusti, 2019 - 20:26

Tack för att du berättar var kärleken finns för dig.❤️
/C

Lenni 6 augusti, 2019 - 14:25

Hej Charlotta,

tack för påminnelsen. Jag har det så himla bra med kärleken, kan glädjas åt pyttesmå saker och korta ögonblick. Ler ofta från morgon till kväll och känner en enorm tacksamhet över möjligheten att leva, se och höra livet runtomkring. Vinden i vår stora ek, solen i fönsterrutorna, regnsmatter, våra barns skratt och även bråk. Tillfredsställelse över att saker blir gjorda, att få påbörja nåt nytt.
Får ofta höra att min glädje och optimism smittar av sig, och till och med fått frågan om det är äkta?

Vad kommer egentligen tacksamheten ifrån? Minns att jag var en glad prick redan som barn, och lagt märke till att alla inte har det så. Är det delvis medfött?

Ha en underbar dag❤

Charlotta 6 augusti, 2019 - 14:34

Hej Lenni, vad härligt det låter! Den glädjen är i sig något att vara tacksam över, vilket jag förstår att du är. Vissa människor har närmre till lycka och andra har närmre till svårmod, jag tror att en del av det är arv och miljö men jag tror också att det finns en själslig aspekt. Ju starkare kontakt man upplever med natur, djur, medmänniskor och planeten själv desto närmare har man till tacksamhet, kärlek och lycka. Har man andlig livssyn hjälper det också.
Tack detsamma!❤
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI