Home Personlig utveckling Hur man kan göra sig själv mindre attraktiv utan att vara medveten om det

Hur man kan göra sig själv mindre attraktiv utan att vara medveten om det

by Charlotta

Själv kanske du tycker att det är en bagatell, en lite mindre kul sida av din personlighet men inget att bry sig om, men din omgivning kanske retar sig fördärvade.

Eller så kanske du inte ens är medveten om att du har just det karaktärsdraget, att du gör eller säger de sakerna, medan dina vänner överväger att börja ses mindre för att de har svårt att bortse från det.

Vi har alla de där små ovanorna och egenheterna som vi antingen ser som en naturlig del av vår personlighet eller som vi inte ens är medvetna om, vissa små och obetydligt andra större och kanske mer dominerande än vad vi inser, men som alla kan göra oss svårare att tycka om.

I bästa fall tycker andra människor att de är personliga och charmiga, i värsta fall funderar de på hur länge de kan stå ut med dem utan att säga något, eller säga upp bekantskapen.

Självklart kan man tycka att det är omgivningens fel om de retar sig, att de borde vara mer ”zen” och inte låta sig triggas av andra, att du får vara som du är och inte ska behöva ändra på dig för någon annans skull.

Visst kan man tycka så, och kanske man har rätt. Men man kan också tycka att det är helt okej att bjuda till lite, att det är positivt att bli uppmärksam på sina ovanor så att man får en chans att slipa av lite kantigheter och göra sig av med dåliga vanor som egentligen inte fyller någon funktion.

Så här är sju saker som gör att man upplevs som mindre attraktiv av omgivningen, och som är fullt möjliga att ändra på om man skulle vilja det.

  1. Du är självupptagen. Du pratar gärna om dig själv men lyssnar sällan till vad andra har att säga. Du sätter dina egna behov och önskemål först utan att tänka så mycket på vad andra vill och behöver.
  2. Det är du som bestämmer. Andra kan få säga vad de tycker men i slutänden är det du som bestämmer och du som kontrollerar vad som görs och vilka beslut som fattas. Även om dina idéer är bra så kan någon annans faktiskt vara lika bra eller till och med bättre.
  3. Du gnäller och beklagar dig men är inte villig att förändras. Du är den som alltid har problem, som det är synd om och som har det svårt, men samtidigt är du inte beredd att själv göra något för att ändra på det. Istället fortsätter du att älta samma svårigheter om och om igen.
  4. Du lägger större vikt vid yta än innehåll. Det är inget fel i att vilja göra det bästa av ditt yttre, men det är det krut du lägger på insidan som gör verklig skillnad. Att ha snyggaste håret i stan hjälper inte om du uppför dig tanklöst.
  5. Du ska alltid vara bäst. Du vill gärna ha sista ordet, vara den som har gjort häftigast saker, sett de viktigaste grejorna, träffat de coolaste personerna, och vara den som vet mest. Prestationer är något relativt, låt andra få en chans att glänsa ibland.
  6. Du överskattar din egen betydelse. Du tror att du behöver vara med överallt och att alla alltid ska vilja ha dig med, att din närvaro är nödvändig för att saker ska fungera. Bra relationer innebär att man kan göra saker både tillsammans, på egen hand och tillsammans med andra. Världen kretsar inte kring dig.
  7. Du är oärlig eller opålitlig. Du är inte ärlig i dina avsikter, står inte för det du har sagt, lever inte upp till dina löften, säger inte vad du egentligen tycker och menar inte det du säger. En sådan person går inte att få förtroende för.

Känner du igen dig i någon av de här punkterna så kanske du vill lägga energi på att ändra på en del saker. Vem vet, det kanske kommer att göra underverk för ditt sociala liv.

/Charlotta

6 comments

Majsan 1 maj, 2017 - 10:56

Jättebra skrivet Charlotta😊 kan lägga till snålhet också…oerhört oattraktivt…vare sig det handlar om pengar eller att bjuda på sig själv.
Ha en fin dag!

Charlotta 1 maj, 2017 - 11:39

Det har du alldeles rätt i, tack för bidraget och jag önskar dig en fin dag också. 🙂
/C

H 1 maj, 2017 - 17:06

Jag tänkte just på människor som ska jämt dra nytta av andra personer . Att ha baktanke med allt så att de gynnas på något sätt.

Charlotta 1 maj, 2017 - 20:21

Det platsar helt klart på listan det också, tack! 🙂
/C

Daniel 1 maj, 2017 - 19:00

Tänkte på punkt 7. Är nog kanske petitesser för vissa men det enbart räcker för mig att tröttna på människor som jämt och ständigt småljuger och hittar på ursäkter hela tiden, även när det säkert inte ”behövs”, så genomskinligt och att de inte ens bryr sig…

Charlotta 1 maj, 2017 - 20:25

Välkommen hit Daniel. Jag tycker inte det är petitesser, är man oärlig i det lilla, oviktiga så skapar man automatiskt osäkerhet kring allt man säger, även det stora, viktiga. Sådana personer är svåra att förhålla sig till. Dessutom ger det ett väldigt oseriöst intryck.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI