Home Personlig utveckling Kan du lita på dig själv i alla lägen?

Kan du lita på dig själv i alla lägen?

by Charlotta

Jag säger ofta att den enda person du helt och hållet kan lita på är dig själv, men nu är jag rädd att jag har tråkiga nyheter, sanningen är den att du inte ens alltid kan lita på dig själv. I synnerhet inte när det handlar om dig själv och anledningen till det är att du inte kan vara objektiv när det gäller dig själv. Hur mycket du än försöker att se på dig själv, ditt problem eller din situation utifrån så har du en hel massa information, känslor och erfarenheter som det är omöjligt för dig att inte bli påverkad av. Tänk bara på en sån enkel sak som hur andra ser på dig och hur du ser på dig själv i spegeln. Nej, det är inte du som har rätt när du säger att du är ful och alla andra som har fel när de säger att du är snygg, tvärtom är det alla andra som har rätt och du som har fel.

På motsvarande sätt fungerar det när du går igenom en riktigt jobbig period. Är det någon annan som går igenom en jobbig period så kan du se objektivt på det och inse att det är en fas som är svår men som måste genomlevas och som så småningom kommer att gå över och så kommer det att bli bättre igen. Men när det handlar om dig själv så kan den bilden vara omöjlig att ta till dig utan du överväldigas av känslan att livet från och med nu kommer att vara hemskt och svårt och meningslöst och det kommer aldrig att bli bättre. Så var inte rädd för att be om någon utomstående syn på situationen, någon som du vet att du kan lita på och som ser till ditt bästa.

Så när ska man då lita på magkänslan och när ska man lyssna på andra? Tyvärr finns det inget enkelt svar på den frågan utan det är något man måste lära sig efter hand, men en hyfsad riktlinje att gå efter kan vara att lyssna gärna på andra när du analyserar situationen men lyssna på magkänslan när det är dags att fatta beslut. Magkänslan har ju då möjlighet att ta hänsyn även till utomståendes synpunkter.

/Coachen

 DSC01321
Powered by Calculate Your BMI