Home Personlig utveckling Konflikter och missförstånd – hur du mår

Konflikter och missförstånd – hur du mår

by Charlotta

Det är säkert ingen nyhet att hur du mår påverkar hur du är mot andra och hur du reagerar på hur andra är mot dig. Det kan dock vara bra att påminna dig själv ibland om det smarta i att avstå vissa diskussioner och samtal vid tillfällen när du inte mår bra, känner dig orolig eller irriterad. Har du något viktigt eller känsligt att prata med någon om är det lika betydelsefullt att välja rätt tillfälle för samtalet som det är att säga rätt saker på rätt sätt. Det kan till exempel vara frestande att utnyttja ett tillfälle när du redan är uppretad till att skälla på någon lite extra, men det leder sällan till något positivt i förlängningen. Fundera istället på vad du vill uppnå med samtalet och om det är rätt läge att ta det nu eller om du ska vänta till ett annat tillfälle när du känner dig mer i balans.

Känner du dig ur balans kommer du också att reagera mer känslosamt på vad den andra personen säger, kanske onödigt känslosamt med onödigt stor risk för konflikt och osämja. Så ju viktigare och känsligare samtal du ska ha med någon desto större betydelse har det att du själv och även den andra personen är i balans och mår bra eftersom det ökar chanserna att samtalet blir bra och givande och att ni kan komma fram till något konstruktivt utan att råka i konflikt.

Att lära sig att känna igen när du själv reagerar känslomässigt i ett samtal beroende på att du mår dåligt på grund av något annat är väldigt användbart, självutvecklande och en stor styrka.

/Coachen

DSC01047

Powered by Calculate Your BMI