Home Personlig utveckling Låt dig inspireras

Låt dig inspireras

by Charlotta

Vet du vad du vill? I så fall har du en perfekt början för att också uppnå det.

Om du har ett mål i ditt liv men ännu inte har nått dit, och för din skull hoppas jag att du inte har det – men låt mig få återkomma till det, så befinner du dig i ett läge där du är på väg mot något. Du vet vart du vill men du vet kanske inte hur du ska ta dig dit.

En sådan situation kan man hantera på fyra olika sätt, där två av dem inte leder någonstans, ett eventuellt leder framåt och det sista har goda chanser att ta dig dit du vill.

  1. Du har ingen aning om hur du ska ta dig till ditt mål utan låter livet rulla på som vanligt och hoppas att det ska lösa sig av sig själv. Enkel plan men tyvärr liten chans till framgång.
  2. Du ser dig omkring på alla människor som redan har uppnått det du vill ha och inser att du ligger långt efter och att livet är orättvist. Andra har haft tur och fått det de vill ha men du har bara otur och därför är det inte ens lönt att försöka. Det här är inte ens en plan, det här är bara avundsjuka och dessutom är det inte säkert att deras mål är detsamma som ditt, de kanske bara har kommit en liten bit på vägen mot sina egna mål.
  3. Du vet vad du vill och du har en plan för att ta dig dit. Du uppmärksammar att det finns andra som redan har det du vill ha, men du låter inte det påverka dig utan fokuserar på dig själv och provar dig fram på ditt eget sätt. Det här är en plan som har möjlighet att lyckas även om den förmodligen också kommer att kantas av en lång rad motgångar innan du når framgång.
  4. Leta reda på den person som har lyckats bäst med att uppnå det du vill ha och ta sikte på den personen som förebild och inspiration. Hur gjorde vederbördande, vilka vägar, vilka val, vilka metoder och vilka steg tog personen för att komma dit där vederbörande är nu? Ta informationen, anpassa den till dina egna omständigheter och använd den för att nå dina mål. Att inspireras av någon som redan lyckats är bästa sättet nå dina mål. Kanske är det till och med möjligt att fråga om personen kan tänka sig att ställa upp som mentor för dig.

Och så var det det där med att jag hoppas att du inte har nått dina mål. Att ha mål i livet ger mening åt vardagen och något att se fram emot och sträva efter, har man uppnått sina mål är risken stor att livet blir tomt och att känslor av meningslöshet smyger sig på.

Det vanliga är att man, medvetet eller omedvetet, flyttar fram sina mål efterhand som man närmar sig dem. På det viset kan man glädjas åt att nå en viktig milstolpe samtidigt som man har ett större mål kvar att fortsätta mot.

Så jag hoppas att du redan har uppnått flera viktiga milstolpar i ditt liv men att du fortfarande har stora mål framför dig, och för att nå dem så rekommenderar jag metod nummer fyra ovan.

/Charlotta

2 comments

M 7 februari, 2016 - 14:20

Hej C, ett ämne som verkligen känns tog du upp. Ettan är som mig mest men vissa saker från tvåan också. Det tragiska i mitt liv har jag börjat acceptera sakta men säkert. Men om jag ska ha handen på hjärtat hade jag velat träffa en ny vän eller kanske rent av en partner i mitt liv. Men det är alldeles för svårt pga där jag bor, brist på vänner och så är man ingen krogen typ. Kan det vara så att jag måste acceptera och bli nöjd av det jag har idag?

Charlotta 7 februari, 2016 - 14:27

Nej, du behöver inte acceptera och nöja dig med att ditt liv ser ut som det gör, men däremot behöver du kanske våga kliva utanför din bekvämlighetszon, både oftare och med större steg för att hitta det du vill ha. Om det du gjort hittills inte har gett dig det du vill ha så måste du prova nya sätt. Belöningen finns alltid inom räckhåll, det hela handlar om hur mycket du är beredd att förändra eller offra för att ta dig dit.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI