Home Personlig utveckling Låt dig inte förgiftas

Låt dig inte förgiftas

by Charlotta

Någon klok person har sagt angående ormbett att det är inte bettet som dödar, det är giftet.

Skadan någon åsamkar dig genom att behandla dig illa kan vara nog så smärtsam, men det är de nedbrytande tankarna och känslorna som angreppet för med sig som kan förgifta många år framöver, kanske ett helt liv.

Sviterna av ett enda ”bett” kan leva kvar på obegränsa tid och få dig att hata den som behandlade dig illa, att hata dig själv för att du tillät det, att söka efter hämnd, att ifrågasätta dig själv, att nedvärdera dig själv och att misstro även andra människor. Ett enda ”bett” kan förstöra ett helt liv, om du tillåter det.

Du kan inte hindra att människor beter sig illa mot dig, men du kan hindra deras gift från att cirkulera i din kropp och förgifta dig. Istället för att bära med dig orätten och låta den forma och styra ditt liv så sätt stopp för den och återta makten själv.

Du behöver inte förlåta förövaren för att kunna släppa det och gå vidare, du behöver bara ha överseende med den personens tillkortakommanden och inse att han eller hon inte förmådde mer, inte förstod bättre och inte hade resurser att hantera situationen bättre än så.

Detta är ditt liv, att tillåta någon annan att förgifta det och hindra dig från att leva det bästa liv du kan är detsamma som att slänga det mest värdefulla du har på sophögen.

I bästa fall kan du inte bara hindra giftet från att spridas utan dessutom använda erfarenheten som en läromästare och en källa att hämta styrka och visdom ur.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI