Home Personlig utveckling Lyckan har inget målsnöre

Lyckan har inget målsnöre

by Charlotta

Lever du efter devisen ”När jag bara …… då kommer jag att vara lycklig.” I så fall har jag dåliga nyheter, du kommer aldrig att nå dit.

De flesta människor lever med tankar som ”När jag bara tjänar X kronor så kommer jag att bli lycklig.”, eller ”När jag bara träffar rätt partner och gifter mig, då kommer jag att bli lyckligt.”, eller ”När jag bara är klar med min utbildning och får ett jobb, då kommer jag att bli lycklig.”

Men de gränserna är inte fasta utan de flyttas hela tiden fram efterhand som nya saker händer i livet. Så när lönen är uppe på den nivå man hade tänkt sig har också utgifterna ökat och positionerna har flyttats fram, ”När jag bara tjänar XX kronor så kommer jag att bli lycklig.”. Och på samma sätt är det med resten av tankarna, ”När jag bara har fått min partner att gå med på att köpa det där huset, då blir jag lycklig.”, eller ”När jag bara har fått det där speciella jobbet, då blir jag lycklig.”.

Om planen är att vänta med att vara lycklig tills du har uppnått allt i livet som du kommer att vilja uppnå så kommer du att hinna dö innan du blir lycklig. Lyckan finns inte vid målet utan på vägen dit, och väntar du på att nå fram till lyckan så väntar du förgäves.

Tänk tillbaka på olika perioder tidigare i ditt liv, hur enkelt är det inte att så här i efterhand inse att du redan har varit verkligt lycklig i ditt liv fast att du inte var medveten om det just då. Sannolikheten är stor att du längre fram i livet kommer att se tillbaka på tiden just nu på samma sätt.

Istället för att gång på gång upptäcka först i efterhand att du har varit lycklig så varför inte bestämma dig för att du faktiskt är lycklig just nu? Att detta är din tid, det är så här lyckan ser ut och det är nu du har alla möjligheter att göra det bästa av livet och vara precis så lycklig som du vill vara.

Dn uppgift är att finna lyckan i det du har, inte att leta efter den i det du saknar.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI