Home Personlig utveckling Måste man vara snygg för att räknas?

Måste man vara snygg för att räknas?

by Charlotta

Det är en fråga som det inte finns ett riktigt enkelt svar på. Jag önskar att jag tveklöst kunde svara ”nej” med gott samvete, men det kan jag tyvärr inte. Det finns en hel del områden, både sociala sammanhang och karriärsmässiga, där det är en fördel att se bra ut och det finns de där det till och med är ett krav och där man lever på sitt utseende. Det är ju också dessa som vi ser runtomkring oss i TV, film, tidningar, annonspelare osv och som blir någon sorts mall att mäta sig efter. Då får man lätt bilden av att ”alla” ser ut så och att det är ett krav för att duga. Men kom då ihåg att det ligger väldigt mycket arbete bakom de bilderna, både stylistiskt och även rent tekniskt och att ingen människa, hur snygg man än är, ser ut så naturligt. Som en motvikt och för att få lite perspektiv kan det vara en god idé att emellanåt googla på bilder av ”stars without makeup”, för de fotona är betydligt närmre verkligheten.

I vardagen ser det däremot ljusare ut för där spelar det oftast mycket större roll hur du är som person än hur du ser ut. Och dessutom är det så att hur du ser ut beror på vem som tittar på dig, det som är vackert för någon är alldagligt för någon annan och tvärtom. Vid första intrycket har utseendet betydelse men när man väl lär känna någon så är det naturligtvis personligheten som räknas mest. Det fina är att det finns en hel del man kan göra för att förbättra det första intrycket man ger och det mesta av det handlar också om insidan. Utseende handlar inte enbart om utsida vilket man lätt kan tro, utan personens insida lyser igenom och påverkar utsidan minst lika mycket som själva utseendet gör. Att möta människor med ett varmt leende och äkta intresse upplevs som väldigt attraktivt, likaså ett visst mått av självsäkerhet som visar att man är trygg i sig själv och uppskattar sin omgivning. Dessa egenskaper överglänser det mesta i stylingväg och med lite träning kan du bli en mästare på området. Känns det konstigt i början så tänk dig att du spelar en roll av någon med egenskaper som glad, positiv, omtyckt, framgångsrik, intresserad och omtänksam och öva på människor som inte känner dig så väl. Lägg märke till vilket bemötande du får om du gör så eller om du möter människor när du känner dig liten, ensam, trött, ledsen och arg. Det är en väldigt stor skillnad och den skillnaden kan du själv styra över bara genom hur du tänker och agerar.

Vill du sedan ytterligare förstärka intrycket så är det inte fel att se välvårdad och prydlig ut. Hår och kläder talar sitt eget språk och säger mycket om personen under och vill du förmedla ett visst budskap så tjänar du på att klä dig och frissera dig därefter. Makeup är också en del i detta där mindre oftast är att föredra. Så även alla vi som inte föddes till fotomodeller har alltså alldeles lysande möjligheter att både märkas och räknas om vi lägger lite tanke bakom hur vi presenterar oss och inte minst vilka energier vi utstrålar. Träna på att hitta din inre glöd och slå världen med häpnad!

/Coachen

DSCN1499

Powered by Calculate Your BMI