Home Personlig utveckling Mobbning är för fegisar

Mobbning är för fegisar

by Charlotta

Mobbar gör människor som är för lata, för fega eller på annat sätt oförmögna att ta itu med sina egna problem och istället väljer att ta ut sin frustration och sitt dåliga mående på andra genom att trycka ner, skada och löjliggöra dem. Genom att förminska andra hoppas de på att de själva ska känna sig större och mer betydelsefulla och därmed må lite mindre dåligt.

Mobbning handlar aldrig om den som blir mobbad utan är alltid resultatet av en människa som är rädd och mår dåligt och inte tar ansvar för problemen och svårigheterna i sitt eget liv utan istället tar ut sitt elände på någon annan.

Den naturliga och enda fungerande processen om du mår dåligt och inte är nöjd med ditt liv är följande:
1. Inse att du inte är nöjd med ditt liv och att det är hos dig själv problemet ligger, inte i omvärlden eller hos någon annan.
2. Acceptera att ditt liv, din hälsa och din lycka är ditt ansvar och aldrig någon annans fel eller ansvar.
3. Ta reda på vad du behöver förändra för att må bättre och bli gladare, hur den förändringen ska gå till och vem som kan hjälpa dig om det behövs .
4. Genomför förändringen och ge inte upp förrän du hittat en väg att ta dig dit du behöver komma för att må bra och känna dig glad och snäll.

Personer som mobbar har ofta inte ens klarat av steg 1 i den här processen utan upplever bara ett obehag och missnöje och vet inte hur de ska hantera de känslorna. Under obehaget och missnöjet döljer sig ofta en stor rädsla för att själv inte passa in eller platsa och en ännu större rädsla för att någon ska upptäcka hur små och rädda de egentligen är. Så istället för att riskera att själv bli utsatt för påhopp så attackerar de någon annan och undviker uppmärksamhet för sina egna svagheter.

Mobbning kan handla om att någon är för tjock eller för smal, för smart eller för dum, för ful eller för snygg, har gul tröja eller grön tröja, bor här eller bor där eller precis vad som helst, för det handlar aldrig om den mobbade utan allt handlar om mobbarens. Mobbarens egna problem och rädslor och oförmågan att hantera dem. Därför är det också inte bara ohälsosamt och fel för den som blir mobbad att försöka ändra på sig själv för att bli kvitt mobbningen utan det är helt lönlöst.

Råkar du ut för mobbning och det är en situation som går att polisanmäla så gör det! Kan du stå upp för dig själv och ryta tillbaks att du inte accepterar sådana dumheter, med eller utan stöd av kompisar, så gör det! Kan du ignorera påhoppen, stänga öronen och låta det rinna av dig så gör det! Det enda du inte ska göra är att ta åt dig och tro att det som sägs och görs handlar om dig och faktiskt har någon sanning i sig, för det har det inte. Det handlar aldrig om den som blir mobbad utan alltid om den som mobbar!

Är du en mobbare? Fråga dig själv var ditt själsliga sår sitter och ta hand om det en gång för alla. Ta hjälp om du behöver det men ta inte ut dina problem på någon annan. Det är inte fult att ha problem och må dåligt, det händer alla, men ta ansvar för och äg dina egna problem!

/Coachen

DSC01593

Powered by Calculate Your BMI