Home Personlig utveckling Någon att älska

Någon att älska

by Charlotta

Ibland kan det kännas som om alla andra träffar någon att tycka om och att du alltid är den som är ensam, eller att du bara träffar personer som visar sig vara dåliga för dig, som inte uppskattar dig för den du är och som inte söker samma saker som du gör i ett förhållande? Det finns en stor förväntan kring att man ska vara två och att allt annat är onormalt. Den här bilden förstärks av i stort sett allting vi har omkring oss, från vänner och familj till alla typer av media. De flesta människor träffar någon förr eller senare men ibland kan det vara svårt att vänta och svårt att förstå varför det hela tiden blir fel.

En viktig pusselbit i sammanhanget är hur du ser på dig själv. Vad tänker du på när du tänker på dig själv tillsammans med någon annan? Finns det någon oro för att den andra personen ska upptäcka saker hos dig som du inte vill visa? Delar av kroppen som du inte vill att någon ska titta på? Sidor av din personlighet som du inte vill att någon ska veta om? Kanske till och med delar av dig själv som du skäms för? Är det så, så är risken stor att du också sätter upp mentala spärrar som gör att ingen kommer nära dig och om någon trots allt skulle komma nära så skjuter du undan personen. Det är förmodligen inget du gör avsiktligt för din hjärna är säkert fokuserad på att träffa någon, men om själen känner sig sårbar och inte redo så är det de signalerna du sänder ut och de signalerna som andra känner av och som får dig att verka komplicerad och onåbar. Så ett viktigt steg för att hitta kärlek är att acceptera, inte bara tolerera, dig själv så som du är, både på insidan och på utsidan.

Det kan också vara så att du kanske gång på gång blir tillsammans med fel person. Personer som inte förstår dig, som inte är snälla mot dig, som utnyttjar dig eller som du egentligen inte tycker speciellt mycket om. Kanske väljer du att vara tillsammans med nästan vem som helst bara du slipper att vara ensam? Eller kanske väljer du förhållanden som du undermedvetet vet inte kommer att hålla just för att du inte är känslomässigt redo för ett seriöst förhållande? Att vara tillsammans med någon bara för att slippa vara ensam är sällan en bra idé. Det innebär dels att du kanske missar en riktigt bra person bara för att du är upptagen med någon annan och dels att du kanske inte har möjlighet att utvecklas till den person du ska bli. Att vara i ett dåligt förhållande är inte bra varken för självkänslan eller för välbefinnandet och kan i värsta fall även ha negativ effekt på din hälsa. Bättre då att stå på egna ben och lära känna dig själv och älska dig själv så du verkligen är redo när rätt person dyker upp.

Rätt person kommer inte heller att bry sig om det som du anser vara dina fel och brister utan rätt person älskar hela dig precis som du är. Rätt person ser dina styrkor istället för dina svagheter.

/Coachen

DSC01011

Powered by Calculate Your BMI