Home Personlig utveckling När livet inte blir som du tänkt dig

När livet inte blir som du tänkt dig

by Charlotta

Förmodligen har du en ganska tydlig bild av hur ditt liv borde se ut vid just den tidpunkt du befinner dig nu. Den bilden kanske innefattar saker som bostad, utbildning, betyg, pojk-/flickvän, familj, inkomst, hälsa, social status, bil, resor eller något annat. Oavsett hur du hade tänkt dig att livet skulle se ut nu så är sannolikheten ganska stor att det hittills inte blivit precis så som du hade föreställt dig.

Så vad gör du då när besvikelsen över situationen kommer smygande? Ja, du kanske klagar på hur orättvist allting är och hur synd det är om dig, eller du kanske gnäller över hur bra andra har det, eller skyller på att allt beror på saker som du inte kan påverka eller du kanske tycker att det är andra människors fel. Alla de här alternativen är vanliga och fullt begripliga reaktioner på om du känner dig missnöjd och olycklig, men inget av det hjälper eftersom inget av det ändrar på något. Istället är risken stor att det blir en livsstil att vara missnöjd och klaga eller skylla på andra och det blir du garanterat inte lyckligare av.

Om du istället bestämmer dig för att göra något åt det du inte är nöjd med så har du två val, det ena är att acceptera situationen som den är, och då menar jag verkligen acceptera den, och det andra är att förändra situationen.

Att acceptera situationen innebär att du slutar jämföra verkligheten med vad du hade tänkt dig och slutar att förvänta dig något annat än det som är. Lyckas du med det försvinner också orsakerna till missnöje och klagan och det är fullt möjligt att du kan börja känna dig nöjd och glad med det du har.

Att förändra situationen är ofta både det lättare och samtidigt svårare alternativet. Lättare på så sätt att du kan ha kvar din bild av hur du tycker att ditt liv borde se ut, men svårare därför att det kan krävas en hel del förändringar och arbete från din sida för att uppnå det.

Så hur mycket du än känner för att beklaga dig när något inte blir som du vill så handlar det i slutänden om att du måste bestämma dig för vilket som är värst, att försöka åstadkomma det som kanske verkar omöjligt eller att ge upp drömmen. Fler alternativ än så finns inte.

Ett litet tips är att det mesta faktiskt inte är så omöjligt som det först kan verka…

/Coachen

DSC00602

1 comment

Tuff helg bakom mig! | Sport i värmland 21 mars, 2016 - 11:49

[…] .. att de aldrig blir enklare .. Dessutom har jag en ruskigt tuff helg bakom mig som jag gärna hade gjort om och gjort rätt om jag fått chansen. Men sånna här helger har man ibland, när det verkligen känns som allt som […]

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI