Home Personlig utveckling När man inte är önskvärd

När man inte är önskvärd

by Charlotta

Det är smärtsamt att inte längre vara önskvärd för en annan människa, oavsett om det gäller kärleksrelation, en vänskapsrelation eller för ett jobb så är det plågsamt att tvingas acceptera att någon tycker att man inte är bra nog för det man själv vill så mycket att hjärtat håller på att sprängas.

Eller handlar det verkligen om att inte vara bra nog? Jag tror inte det, och om vi vänder på steken och tillåter oss att spela några olika rollspel för en stund så blir det nog tydligare.

Om du tänker dig in i en situation där en annan person är förtjust i dig men där du inte är intresserad, är det för att den andra personen inte är bra nog? Förmodligen inte, troligtvis handlar det istället om att du inte känner den där speciella gnistan trots att personen är alldeles förträffligt bra ”på pappret”.

Och om du slutar umgås med en vän så är det sannolikt inte för att vännen inte längre är bra nog utan mer troligt för att era liv har utvecklats åt olika håll och ni inte har så mycket gemensamt längre.

Och om du vore chef för ett företag och skulle anställa ny personal, så skulle ditt fokus inte ligga på att hitta den bästa personen eller den med högst utbildning utan på att hitta precis rätt person som är mest lämplig för just det jobbet.

Det finns alltså massvis med anledningar till att man inte är den perfekta matchningen, men  det handlar sällan om att inte vara bra nog. Det är mycket vanligare att orsaken är skäl som har mer att göra med den som väljer bort än med den som blir bortvald.

Jag är övertygad om att i de flesta fall gör människor som man blir bortvald av i själva verket oss en tjänst. För vem vill vara i en relation där man inte är till fullo uppskattad, eller på ett jobb där man inte är rätt person på rätt plats?

Tänk att bli vald trots att det är uppenbart för den som väljer att valet är fel, hur mycket värre skulle det inte vara att befinna sig i en situation där omständigheterna ständigt skaver och ingenting är riktigt rätt?

Att vara den som inte blir vald kan vara något av det bästa som kan hända, för det rensar bort det i livet som inte är riktigt rätt och lämnar plats för det som är alldeles perfekt att komma in.

/Charlotta

2 comments

helle 28 december, 2016 - 20:50

åh så sant, men jag vill inte ta in det, jag kan inte, jag förmår mig inte sluta älta och tänka rosaskimrande på dåtiden. För tre veckor sedan blev min relation avslutat på exets initiativ. Att problemen fanns där visste jag och jag såg nog också att det skulle leda till ett uppbrott men jag levde i förnekelse. Lika som jag gör nu……………..jag kan inte ta mig vidare för jag kan inte tro detta, han kan inte mena detta, hur ska allt gå etc…………..och så snurrar allt på och ångesten kommer och sköljer över en. Jag vill hela tiden kontakta honom för det känns som om jag behåller kontrollen då fast jag vet att det inte är så. Hur kan ngt man egentligen kunde förutse göra så ont???

Charlotta 28 december, 2016 - 20:56

Hej helle, välkommen hit! Det är ju så färskt fortfarande, bara tre veckor, det är ingen tid. Även om du såg att det nog skulle komma så är det inte samma sak som att uppleva det. Var snäll mot dig själv, ge dig tid att acceptera och förstå och att sörja din förlust. Läkandet är en process som tar tid, och att tillåta dig att sörja är en nödvändig del för att så småningom komma vidare.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI