Home Mental träning Närvaro är allt

Närvaro är allt

by Charlotta

Det är nu det händer. Just nu, idag, den här stunden. Nu när du lyfter blicken, ser dig omkring och tar in omgivningen, människorna i din närhet, vintersolens strålar, bakgrundsljuden, när du drar in ny luft i lungorna och upplever svaga dofter som leker tafatt med tidigare minnen av liknande stunder.

En helt vanlig dag när livet för ett ögonblick känns ovanligt, värt att lägga märke till, att uppleva på riktigt. När du tar dig tid att verkligen känna efter och upptäcka att det mesta trots allt är bra, det finns möjlighet för fina minnen från den här dagen. En solig novemberdag när så mycket var fel i världen men samtidigt så oändligt mycket mer var rätt.

Det är nu det händer, inte när semestern börja, eller när barnen blir större, eller när du träffat ditt livs kärlek, eller när du är kalr med utbildningen, eller när bolånet är färdigamorterat, utan nu, idag.

Det är idag du tar den extra stunden att verkligen se dem som står dig närmast, att ta in deras existens och uppskatta att de finns där. Och att berätta det för dem. Det är idag som du sträcker på ryggen och låter solen värma ansiktet när du bestämmer dig för att du faktiskt ska ta och ändra på ett par saker som du har funderat länge på, för nu är det dags. Det är idag upptäcker att du har många fler möjligheter än vad du var medveten om och att livet är gott.

Allt detta händer idag, just nu. Och imorgon? Imorgon händer allting på nytt.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI