Home Personlig utveckling Rädslan skriker men intuitionen bara viskar

Rädslan skriker men intuitionen bara viskar

by Charlotta

När du inte vet hur ska göra, vad du ska välja, vilket som är rätt och vilket som är fel, och när du känner dig vilsen och osäker, det är då du ska spetsa öronen och lyssna riktigt noga.

Våra liv är så fullproppade med input av alla de slag, åsikter och marknadsföring som dagarna i ända fullkomligt skriker i öronen på oss, att våra egna reaktioner har blivit lika högröstade.

Vi reagerar häftigt med känslor och tankar som ”Bra!”, ”Dåligt!”, ”Skrämmande!”, ”Obehagligt!”, ”Lögn!” eller ”Sanning!”, och agerar snabbt på dem och försöker sedan glömma och gå vidare.

Men i denna ständiga kakafoni av reaktioner och rädslor så missar många den viktigaste rösten av dem alla, intuitionen. För intuitionen skriker inte som rädslan gör, den bara viskar i bakgrunden, och anstränger du dig inte för att urskilja viskningen så kommer du att missa den.

Till skillnad från rädslans starka röst vars meddelanden snabbt förändras beroende på situationen, så är intuitionen konsekvent i sitt budskap. Intuitionen darrar inte på manchetten och svänger inte med trender om vad som är pk just den veckan.

Intuitionen står stadigt oavsett omständigheter, för den baserar sitt budskap på vad som är rätt för just dig, helt oavsett hur alla andras vindar blåser, och den har aldrig fel.

Så lyssna inte till den rösten inom dig som skriker högst, lyssna till den som viskar. Rädslan är högljudd och envis, men begränsar dig och gör livet litet och tråkigt. Intuitionen är tillbakdragen och försiktig, men hjälper dig att utvecklas och gör att livet blir större och mer intressant.

Du har båda rösterna inom dig, vi har alla båda rösterna inom oss, och det är upp till var och en att bli medveten om vilken man lyssnar mest till, och att avgöra om det är så man vill leva även framöver.

/Charlotta

2 comments

Hanna 30 december, 2016 - 18:18

Tusen TACK för alla dina bra o kloka texter om livet! Det är mycket värdefullt att läsa.
Kram Hanna i Norrköping.

Charlotta 30 december, 2016 - 18:34

Tack Hanna, och tack för att du läser, kram! 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI