Home Personlig utveckling Resan du inte får missa att göra

Resan du inte får missa att göra

by Charlotta

Världen har blivit väldigt liten. Att resa till andra sidan jorden för en två-veckors bad-semester är numera inte det minsta konstigt, och en vecka på Mallis eller en weekend i London är en enkel liten trip som man bestämmer så där lite spontant någon dag innan avresa.

Det finns snart inte en endaste liten stad, jordplätt, strand, skog eller sjö som inte frekvent besöks av turister, och så gott som alla känner någon som har varit i en annan världsdel eller kanske till och med flera.

Att resa ut i världen är inte det minsta konstigt eller ovanligt längre och ibland kan jag få en känsla av att det nästan är en tävling om vem som gör de häftigaste resorna, ser de mest avlägsna platserna och hinner med flest länder under sin livstid. Det kanske hjälper till med artiklar som ”100 platser du måste se innan du dör” och liknande.

Det råder ingen tvekan om att det är utvecklande och inspirerande att se nya platser och uppleva främmande kulturer, och kan det minska motsättningarna mellan människor så är det ännu bättre, men jag vill kontra med att belysa hur viktigt det är med en helt annan sorts resor.

Jag är övertygad om att igen av alla de fantastiska resorna ut i världen, hur exotisk eller extraordinär de än är, kan göra anspråk på att vara den mest spännande, mest utvecklande, mest lärorika eller mest utmanande resan man kan göra i sitt liv.

Den viktigaste resan du någonsin kan göra är resan i ditt inre. Lika stor och skiftande som världen utanför dig är, precis lika innehållsrik, spännande och utmanande är din inre verklighet. I ditt inre finns svaren på alla frågor som rör vem du är, varför du är den du är, vad meningen med ditt liv är, vad din uppgift är, vad du behöver för att må bra och vara lycklig och hur du ska komma dit.

Det är den resan som gör att du på djupet förstår både dig själv och världen, som gör att du bottnar i din egen sanningen och inte längre behöver söka den utifrån, som gör att du hittar tryggheten i dig själv och inte behöver fly från verkligheten, och det är den resan som leder dig till förmågan att uppskatta det du har istället för att jaga efter det du tror du behöver.

Hur utvecklande det än är att resa ut i världen så kan det inte mäta sig med att resa inåt, och medan resorna utåt ger upphov till nya frågeställningar så är det resorna inåt som ger dig svaren.

/Charlotta

4 comments

A 12 augusti, 2016 - 18:35

Håller fullkomligt med dig här, att de inre resorna är de som är de intressantaste. Finns mycket att upptäcka hos sig själv som ger mer än att t.ex resa till Västindien. Att sätta sig för sig själv, koppla bort alla apparater, kontakter, tv, radio, dator och mobiler och enbart lyssna inåt på sig själv under tystnad. Jag har lärt mig mycket av sommaren som varit, tagit många felbeslut men dem får jag ta ansvar för själv. Det är nämligen jag som utfört dem och då har jag ingen annan att skylla på, jag får ta konsekvenserna även om de blir dyrbara och jag själv är nära en personlig konkurs. Att sedan försöka skylla på affärsmäns bristande empati är inget som hjälper, det är deras jobb att övertala människor att handla och konsumera. Jag har lärt mig att hålla mig nykter och aldrig underteckna några kontrakt som får mig att sjunka än längre ner på min ekonomiska botten. Men som sagt det är jag som har gjort vad jag gjort, och det är min skyldighet att då också ta ansvar för mina handlingar.

Charlotta 13 augusti, 2016 - 12:45

Så är det, och när det handlar om att det är ens eget ansvar att ta tag i sitt liv så är det även så att den enda som har förmåga att verkligen förändra ditt liv är du själv. Vad andra gör spelar ingen roll om du inte själv är redo för förändring.
/C

A 12 augusti, 2016 - 19:02

Har man förmågan att lyssna inåt på sig själv, då ska man använda sig av den för det är inte alla som har den. I fortsättningen så tänker jag använda mig av denna förmåga och kraft innan jag fattar några beslut. Har skött min ekonomi exemplariskt i hela mitt liv, vilket fallerade nu i Juli månad. Jag vill påstå att summan av lasterna är konstant, om inte jag ändrar på dem. Tro aldrig att det är någon annan människas ansvar att stå upp och försvara det du själv har försatt dig själv i. Ansvaret ligger helt och hållet på dig själv och du är ansvarig för att reda upp i den osmakliga gryta som du själv har kokat ihop. Du är kocken som har förstört din och kanske även dragit in andra i, så vad du än gör låt bli alkohol om du inte kan hantera den när du gör affärer med andra, och avstå helst ifrån den helt i resten av ditt liv. Ett litet råd bara i all enkelhet både till mig själv och till dig som känner igen dig i detta. I annat fall kan det sluta mycket, mycket illa. Att vara nykter är både roligare och du kan stå för dina handlingar på ett sunt sätt.

Charlotta 13 augusti, 2016 - 12:43

Tack för att du delar med dig av dina tankar A.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI