Home Personlig utveckling Så gick mikromeditationerna

Så gick mikromeditationerna

by Charlotta

Åh, vad kul att vi äntligen är igång! Jag är så spänd på att höra hur ni upplever dagarna och de olika övningarna. För mig var första dagen lite blandad kompott. Jag ska börja med att erkänna att jag faktiskt missade två meditationer för att jag helt enkelt glömde bort dem. Den ena gjorde jag i efternhand när jag kom på det och den andra struntade jag i för då var det ändå nästan dags för nästa. Så kan det gå!

Till en början kände jag mig lite stressad över att behöva avbryta vad jag höll på med för att meditera (precis som vanligt och också anledningen till att det blir så sällan) men ju fler meditationer jag gjorde desto mindre jobbigt kändes det. Konstigt nog hade jag inte alls svårt att samla tankarna och hålla dem samlade, det brukar annars vara en utmaning för mig, men det kan ju haft att göra med att det var så korta meditationer.

Själva meditationen upplevde jag som väldigt positiv och blev än en gång förvånad över hur mycket effekt jag får av så liten insats. Efter att ha samlat tankarna och tagit tre långsamma djupa andetag kände jag mig märkbart mer samlad och lugnare och ju senare på dagen desto längre satt den positiva känslan i. Precis som om resultatet av alla meditationerna ackumulerades.

Då är det en ny utmaning som gäller idag, ni läser mer om den i gårdagens inlägg här.

Hur gick det för er igår?

/Coachen

DSC01121

2 comments

Ann-Christin 24 juni, 2013 - 19:02

Hela dagen kändes bra men jag blev hela tiden störd när jag skulle meditera… Missade de jämna timmarna men tänkte ändå på att hala in linorna då och då. Hade inte ont av de annars poppande tankarna.

Coachen 24 juni, 2013 - 19:14

De jämna timmarna är ju naturligtvis inte på något sätt avgörande utan bara ett intervall som jag tänkte skulle vara lätt att komma ihåg, men jag hade ju själv problem med det. Det viktiga var just att träna på att hala in linorna som du skriver och få tyst i huvudet, så det var ju kanon att du tyckte det fungerade bra. 🙂

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI